Evenimentul Zilei > Justitie > Procesul ZILEI. Familia Hrebenciuc a cerut o pauză de gândire până la următorul termen, ca să spună dacă e vinovată sau nu
Procesul ZILEI. Familia Hrebenciuc a cerut o pauză de gândire până la următorul termen, ca să spună dacă e vinovată sau nu

Procesul ZILEI. Familia Hrebenciuc a cerut o pauză de gândire până la următorul termen, ca să spună dacă e vinovată sau nu

Tudor Chiuariu, Adam Crăciunescu și Paltin Sturza susțin în continuare că-s nevinovați în Dosarul „Jaf în codrii României”. Dar Hrebenciuc are nevoie să vizioneze CD-ul cu probe pentru a ști dacă își recunoaște faptele

Sală arhiplină, ca la un spectacol bun de teatru, la Înalta Curte de Casație și Justiție în Dosarul „Jaf în codrii României”. Reamintim că în această cauză Viorel Hrebenciuc, fiul său Andrei, parlamentarii Ioan Adam și Tudor Chiuariu, șeful Romsilva – Adam Crăciunescu și Paltin Sturdza sunt acuzați de DNA că au vrut să scoată abuziv din patrimoniul statului 43.000 de hectare de pădure.

Inculpați, rude și gură cască au venit cu mai mult de zece minute înainte, pentru a prinde un loc pe băncuțele sălii de judecată.

Printre primii sosiți a fost și actorul principal, fostul combinator al politicii autohtone, Viorel Hrebenciuc. A încercat să pară la fel de sigur și țanțoș, dar a falsat, fără a mai fi credibil.


FOTO: Adam Crăciunescu a venit cu o mașină de lux la procesBugetar, cu limuzină

Ultimul sosit a fost Adam Crăciunescu. Șeful Romsilva a coborât dintr-un Audi A8 mai vechi, așa, ca de bugetar!

Inculpații se uită cu ură la căruciorul de supermarket care este împins în sală și în care sunt înghesuite dosarele cazului.

După puțin timp, începe procesul. Președinta de complet este Lavinia Lefterache. Avocații sar ca șacalii și invocă diverse pretexte de amânare. Un CD a fost retransmis de DNA și cer să-l studieze.

Grupul infracțional organizat s-a înghesuit pe câțiva metri pătrați, însă nu toți membrii au loc pe băncuțe.

La un moment dat, sătul de stat în picioare, prințul Paltin Sturdza s-a așezat în boxa condamnaților, paradoxal, singurul loc care mai era liber.

Se pune problema recunoașterii învinuirii pentru a beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.

Viorel și Andrei Hrebenciuc se mai gândesc și vor să mai asculte CD-urile. La fel spune și deputatul Ioan Adam.

Chiuariu se vede mereu curat, iar Sturdza spune că e nevinovat.

Crăciunescu, normal, se consideră nevinovat.

Pe 12 octombrie se stabilește următorul termen al serialului teatral.

Crăciunescu vrea să tragă cu arma

Șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, care nu vrea să demisioneze, deși este trimis în judecată în acest dosar, a cerut și ridicarea controlului judiciar sub care este pus. O cerere asemănătoare a depus și Tudor Chiuariu. Și el vrea să scape de controlul judiciar. Revenind la Adam Crăciunescu, acesta a avut o motivare originală pentru care a cerut ridicarea măsurii preventive. Controlul judiciar presupune că nu are voie să poarte arme. „Vă deranjează această limitare?", este întrebat de judecătoare. „Vânătoarea a fost pasiunea vieții sale”, răspunde, sigur pe el, șeful Pădurilor. Judecătoarea a rămas să analizeze cererile.

Hrebenciuc JR, cercetat și în Lichenstein

Pe data de 2 septembrue 2015 autoritatile judiciare din Liechenstein au anunțat ICCJ că Andrei Hrebenciuc este subiectul unei anchete din acest stat. În mai 2015 s-a început față de acesta urmărirea penală în Liechtenstein.


FOTO: Andrei Hrebenciuc jr este subiectul unei anchete într-un alt stat din Europa Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis autorităților din Liechtenstein că Andrei Hrebenciuc este judecat sub control judiciar și condițiile acestei măsuri judiciare. În această cauză se va institui o comisie rogatorie în cadrul căreia anchetatorii din Liechtenstein vor trimite procurorilor români întrebări pentru Andrei Hrebenciuc. Procurorul DNA zice că ar fi de competența Parchetului de pe lângă Tribunalul București această comisie.

Andrei Hrebenciuc se arată surprins de această cerere. Asta și după ce aude că anchetatorii din Liechtenstein au cerut să i se comunice doar anumite acte lui Hrebenciuc jr., semn că este o cauză serioasă. Avocații lor cer citația din Lichtenstein.