Procurorii din Constanța au finalizat dosarul penal în care era cercetată fiica prezentoatoarei de la pupitrul știrilor ProTV, Andreea Esca.

Alexia Eram a scăpat de toate acuzațiile care i s-au adus, după cei implicați în scandalul care a avut loc, în luna iunie, pe Litoral, și-au retras plângerile.

În dosarul finalizat de procurorii constănțeni erau anchetați artiști cunoscuți, precum Jador și Mario Fresh, dar și Alexia Eram, fiica vedetei Andreea Esca .

Cei trei au fost cercetați pentru infracțiunile de loviri și încăierare, după ce, în vară, s-au luat la bătaie într-un club de lux din Mamaia.

Remus Ionuț Dumitrache, zis Jador, Mario Galatan, cunoscut publicului drept Mario Fresh și iubita acestuia, Alexia Eram, nimeni alta decât fiica Andreei Esca, au fost protagoniștii unui scandal uriaș, la jumătatea lunii iunie, când s-au luat la bătaie în parcarea unui cunoscut club din Mamaia.

Bătaia ar fi izbucnit în urma unui conflict pe care Jador l-ar fi avut cu mai mulți tovarăși de pahar din cauza unei note de plată la care cântărețul ar fi refuzat să contribuie cu bani.

După un schimb de lovituri care a avut loc în parcare, Jador, Mario Fresh și fiica Andreei Esca au ajuns la Poliția Stațiunii Mamaia, pentru declarații.

Vedete, la un pas de sala de judecată

Cu toate că scandalagiii s-au lovit reciproc, iar Jador nu a scăpat fără să încaseze câțiva pumni, adversarii acestuia au făcut reclamație, iar polițiștii constănțeni au întocmit un dosar penal pentru loviri și alte violențe și încăierare.

Polițiștii au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și au audiat atât părțile implicate cât și mai mulți martori, printre care și agenții de pază care au fost de serviciu în noaptea incidentului.

Ultrior, anchetatorii au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de trimitere în judecată.

Cinci luni mai târziu, însă, potrivit unui răspuns oferit de procurori pentru GÂNDUL.RO, magistrații au transmis care au fost argumentele ce s-au aflat la baza deciziei finale.

Dosarul a fost clasat, în condițiile în care, spun anchetatorii, plângerea penală a fost retrasă, iar infracțiunea de lovire a rămas fără obiect. Pe cale de consecință a căzut și acuzația de încăierare, prevăzută, la rândul ei, în Codul penal.

Au scăpat de acuzații

Ar mai fi rămas acuzația de tulburare a ordinii publice, care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, însă această faptă nu a fost luată în considerare de anchetatori.

„Urmare a cererii dumneavostră, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, prin care ați solicitat informații referitoare la soluția dispusă în cauza în care au fost efectuate cercetări în legătură cu incidentul produs în dimineața zilei de 14.06.2020 în parcarea clubului Breeze din Mamaia, județul Constanța, vă comunicăm următoarele:

În ceea ce privește infracțiunea de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 al. 1 Cod penal, s-a dispus clasarea, întrucât a fost retrasă plângerea penală prealabilă, și în ceea ce privește infracțiunea de încăierare, prev. de art. 198, al. 1 Cod penal, s-a dispus clasarea, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”, se arată în răspunsul formultat, pentru GÂNDUL.RO, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.