Antrenorul Mircea Rednic se confruntă cu probleme de sănătate chiar în prag de sărbători și a suferit o intervenție chirurgicală. El a fost operat la șold printr-o tehnică nouă, care îl ajută să se recupereze mult mai rapid decât în situația în care ar fi fost operat prin metodele clasice. De altfel, Puriul este optimist și spune că se simte „ca nou”.
Antrenorul de fotbal a fost externat joi, 21 aprilie, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale de înlocuire a articulației șoldului. Această intervenție, realizată după o metodă minim – invazivă nu a presupus secționarea vreunui mușchi sau a vreunui tendon. Astfel, a fost eliminate durerea postoperatorie, a fost scurtată perioada de recuperare și a fost îmbunătățită considerabil mobilitatea pacientului.
„Vă spun că sunt ca nou. Tehnica asta nouă, minim-invazivă, este ceva incredibil. Nici vorbă de durere după operație. Cicatricea este mică, mușchii nu sunt secționați. A doua zi eu deja ma plimbam cu cadrul, am făcut multe ture pe aici prin spital. Mă simt foarte bine”, a transmis Mircea Rednic, chiar înainte să fie externat din clinica în care s-a operat.
Potrivit spuselor sale, intervenția a fost necesară din cauza durerilor aproape insuportabile pe care le avea. El a spus că acestea se manifestau aproape în permanență, când se mișca, când se așeza în pat și chiar când urca în mașină.
„Înainte de operație aveam dureri chiar și atunci când mă așezam în pat, nu mai vorbesc la mers, când urcam în mașină sau când urcam scările. I-am spus domnului doctor Apostolescu că am făcut o mare greșeală că nu m-am operat mai devreme și regret că am stat aproape 2 ani cu dureri”, a mai spus Mircea Rednic, conform As.ro.
Rednic a apelat la un medic român
Pentru intervenția chirurgicală, Puriul, așa cum i se mai spune cunoscutului tehnician, a consultat mai mulți medici. El a apelat la specialiști din țară, dar și din Belgia, țară în care a activat foarte multă vreme. În cele din urmă a mers la clinica Euroclinic, unde a fost consultat și operat de medicul Robert Apostolescu.
Medicul a explicat care au fost avantajele acestui gen de operație și de ce este recomandată pacienților care suferă de astfel de afecțiuni.
„Cu ajutorul acestei tehnici nu sunt afectate musculatura, tendoanele sau ligamentele din jurul șoldului. Cele mai importante avantaje sunt reducerea durerii postoperatorii și recuperarea rapidă, comparativ cu intervenția clasică de protezare a șoldului. De asemenea, operația durează mai puțin și reduce atât riscul de sângerare, cât și riscul de infecție”, a spus medicul care l-a operat pe Mircea Rednic.