Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme la frontierele României. Anunțul autorităților pentru toți cei ce intră sau ies
Probleme la frontierele României. Anunțul autorităților pentru toți cei ce intră sau ies

Probleme la frontierele României. Anunțul autorităților pentru toți cei ce intră sau ies

Compania de Drumuri a dispus un supracontrol la agenţiile de control şi încasare din toate punctele de frontieră.

Agențiile de control şi încasare din toate punctele de frontieră sunt controlate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Conducerea companiei a hotărât efectuarea unui supracontrol, pentru a verifica dacă sunt respectate procedurile de lucru, potrivit agerpres.ro.

„Vineri, 13.12.2019, prin decizia directorului general al CNAIR SA, s-a dispus constituirea unei comisii de supracontrol care îşi va desfăşura activitatea la agenţiile de control şi încasare din toate punctele de frontieră. Comisia va avea în vedere verificarea modului în care se respectă procedurile de lucru la agenţiile de control”, se arată într-un comunicat al CNAIR, remis vineri.

Sorin Scarlat, şeful CNAIR, a declarat că compania a cumpărat 18 instalaţii de cântărire performante, deoarece se urmărește eliminarea definitivă a factorului uman din procesul de cântărire.

„Ne dorim eficientizarea activităţii în agenţiile de control. Un factor important în acest sens îl constituie eliminarea definitivă a factorului uman implicat în procesul de cântărire. Am făcut un pas decisiv în această direcţie prin semnarea unui contract pentru achiziţionarea a 18 instalaţii de cântărire performante. Săptămâna trecută am emis ordinul de începere a procedurii de instalare. Avem un termen de implementare de doi ani, însă rezultatul va fi o respectare riguroasă a procedurilor şi, implicit, îmbunătăţirea întregului proces”, a declarat Sorin Scarlat.