Evenimentul Zilei > International > Are probleme? ALERTĂ ÎN POLITICĂ europeană. O figură celebră refuză un control de specialitate
Are probleme? ALERTĂ ÎN POLITICĂ europeană. O figură celebră refuză un control de specialitate

Are probleme? ALERTĂ ÎN POLITICĂ europeană. O figură celebră refuză un control de specialitate

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional din Franţa și fosta candidată la prezidenţialele din 2017, a refuzat să se supună unui control psihiatric.

Expertiza psihistrică a fost cerută de către instanță, în cadrul unei anchete în care liderul extremei drepte este acuzat că a difuzat pe Twitter fotografii cu execuţii derulate de jihadiştii de la gruparea Stat Islamic.

Marine Le Pen este anchetată pentru că a distribuit în 2015 „mesaje violente care contravin demnităţii umane şi care ar putea fi văzute de minori", un delict sancţionat cu trei ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro. Marine Le Pen este obligată să facă și o expertiză psihiatrică.

Judecătorul doreşte să evalueze dacă Marie Le Pen suferă de o boală psihică care ar fi putut să îi altereze judecata, transmite RFI.

„Aş vrea să văd cum va încerca judecătorul să mă forţeze să fac acest lucru”, a declarat Marine Le Pen.

Marine Le Pen a postat fotografiile în 2015 ca răspuns la o comparaţie a unui jurnalist francez între teroriştii de la organizaţia Stat Islamic şi extrema-dreaptă franceză. „Acesta este Daesh!”, a scris Marine Le Pen pe Twitter.