GAMBLERI în PANTALONI SCURȚI. Problema COPIILOR din Marea Britanie cu JOCURILE de NOROC

GAMBLERI în PANTALONI SCURȚI. Problema COPIILOR din Marea Britanie cu JOCURILE de NOROC

Ultimele cercetări cu privire la dependenţa de jocuri de noroc în rândul copiilor arată un risc major care nu este deocamdată suficient tratată de autorităţi

Un raport publicat în luna decembrie a.c. de Comisia pentru Jocuri de Noroc din Marea Britanie avertizează că 25000 de copii cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani sunt deja dependenţi de jocurile de noroc. Aceştia au acces la pariuri şi jocuri care implică risc financiar prin intermediul jocurilor pe calculator sau al reţelelor de socializare. În acest moment, conform raportului, un număr suplimentar de 36000 de copii prezintă riscuri de a deveni dependenţi de jocuri de noroc

În ultima săptămână, 12% din copiii din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor au pariat  în medie 10 lire sterline. Acest procent se traduce în numărul uluitor de 360000 de copii. Aceştia încep să parieze în jurul vârstei fragede de 12 ani.

The Guardian raportează că 1% din totalul copiilor din Marea Briatniea acceaseză aplicaţii şi jocuri care implică pariat prin intermediul Facebook sau al aplicaţiilor disponibile pentru smartphone. În ceea ce priveşte jocurile pe calculator, copiii pot lua parte la pariuri care au ca miză articole care pot fi câştigate sau primite în lumea virtuală. Unele dintre acestea, în funcţie de raritate şi cerere, pot avea şi valoarea monetară reală.

Cei mai mulţi copii intră în contact cu acest tip de risc prin intermediul jocurilor mecanice (24%) sau prin participarea la Loteria Naţională a Marii Britanii (21%). Totuşi, aproximativ 70% din copii au fost expuşi la reclame pentru acest tip de jocuri prin reţelele de socializare. Problema nu este prezentă exclusiv în mediul online: 80% din copii sunt expuşi la reclame care prezintă jocuri de noroc la televizor.

În principal, aceste aspecte nefaste se datorează unei relaxări majore din anul 2005 a legislaţiei care reglementează jocurile de noroc. Partidul Laburist, care a pus în vigoare această dereglementare, a devenit un critic acerb al acestei probleme, văzând legislaţia ca fiind învechită şi dorind schimbarea acesteia.

GambleWare, una din organizaţiile non-guvernamentale care se ocupă cu rectificarea problemei dependenţei de jocurile de noroc, avertizează că Marea Britanie riscă să ajungă într-o criză de sănătate în viitor.

Deşi 4 din 10 copii discută cu părinţii lor despre riscurile jocurilor de noroc, datele care arată răspândirea problemei arată că trebuie create noi cadrre prin care să fie rezolvată problema expunerii şi cea a dependenţei, avertizează GambleWare.

Ne puteți urmări și pe Google News