Niciunul din investitorii care se arătaseră interesați de combinatul Oltchim nu a depus o ofertă până ieri (termenul limită), pentru preluarea acestuia.
Combinatul, care se află în insolvență de la începutul anului trecut, nu va mai fi cel mai probabil privatizat. Pe 10 martie a fost programată întâlnirea creditorilor, unde va fi votat planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar.
Oltchim are datorii istorice de peste 700 de milioane de euro la Electrica și Avas și a generat datorii noi în perioada de insolvență, până lunile trecute când a reușit să intre pe profit operațional, datorită deschiderii unei noi secții de producție, cea de-a rteia, care a adus capacitatea de producție la circa 30%.
În cardul procesului de insolvență combinatul a disponibilizat 1000 din cei circa 3.000 de angajati.
Atunci când combinatul a fost scos la privatizare, în proces de insolvență, statul a promis că va prelua de la Petrom rafinăria Arpechim, pe care să o vândă în sistem integrat cu Oltchi, lucru care nu s-a întâmplat.
Ieri a fost al patrulea termen de privatizare din acest an pentur combinatul de la Vâlcea, de care s-au arătat interesați în acest an un consorțiu de firme din China dar și investitori locali, cum ar fi Ștefan Vuza, patronul combinatului Chimcomplex, care a participat de altfel si la încercarea de privatizare a Oltchim din septembrie 2012.