Evenimentul Zilei > Social > Ultima zi a vizitei PRINȚULUI DE WALES în România: Plimbare prin CENTRUL VECHI și vizită la TNB – FOTO
Ultima zi a vizitei PRINȚULUI DE WALES în România: Plimbare prin CENTRUL VECHI și vizită la TNB – FOTO

Ultima zi a vizitei PRINȚULUI DE WALES în România: Plimbare prin CENTRUL VECHI și vizită la TNB – FOTO

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a vizitat vineri dimineaţa Centrul Vechi al Bucureştiului. Obiectivul principal a fost descoperirea moştenirii arhitecturale din Centrul Vechi şi a eforturilor făcute pentru a o conserva.

Primul loc unde s-a oprit Alteţa Sa Regală a fost Hanul lui Manuc. Aici, Prinţul Charles a dorit să afle, de la ghidul său, istoricul de arhitectură Valentin Mandache de la Case de Epocă, detalii despre modul în care a fost conservat, de-a lungul timpului, Hanul lui Manuc, relatează Agerpres.

De asemenea, Prinţul Charles a vizitat, în trecere, Palatul Voievodal Curtea Veche şi a privit bustul lui Vlad Ţepeş.

ASR şi-a continuat apoi plimbarea către Curtea Domnească, următoarea oprire fiind la Biserica Stavropoleos.

În timp ce Prinţul Charles mergea spre Buserica Stavropoleos, persoane din clădirile alăturate îl fotografiau de la ferestre. Între Hanul lui Manuc şi Biserica Stavropoleos, Prinţul Charles a mers pe Strada Franceză, apoi pe Strada Poştei.

În drumul său a cerut detalii în special despre monumentele arhitecturale aflate în stare de degradare, şi a discutat cu iniţiatori ai proiectului ''Ambulanţa pentru Monumente'', care i-au şi prezentat o mică "ambulanţă" amplasată în Centrul Vechi.

Un copil, care purta un tricou pe care era scris „Voluntar – Ambulanţe pentru Monumente”, l-a intâmpinat călduros pe Prinţul de Wales. – „Bună, Prinţule Charles”, i-a spus copilul. Cu un zambet larg, ASR i-a răspuns: „Îmi pare bine să te văd. Eşti bine? (…) Să nu te faci prea mare”.

Prinţul de Wales şi-a continuat drumul spre Biserica Stravropoleos, unde a fost întâmpinat de părintele Iustin Marchiş. Aici, Alteţa Sa Regală a asistat la un scurt moment de muzică religioasă şi a vizitat expoziţiile „Monumentum” şi „Pro Patrimonio”. La plecare, ASR a semnat în cartea de oaspeţi a lăcaşului şi a primit din partea părintelui Iustin Marchiş, un volum despre Oltenia.

„O să vă îndrăgostiţi brusc de Oltenia", i-a spus părintele Marchiş Alteţei Sale Regale.

La plecare, Prinţul de Wales a fost întâmpinat cu aplauze de câţiva oameni adunaţi în faţa bisericii.

Plimbarea prinţului Charles în Centrul Vechi al Bucureştiului a fost cuprinsă în programul ultimei zile al vizitei oficiale pe care Alteţa Sa Regală o face în România.

Recepție în onoarea Prințului de Wales

Prințul Charles a fost celebrat, joi seară, la București, în cadrul unei recepții oferite în onoarea Alteței Sale Regale în a doua zi a vizitei oficiale în România.

Printre participanții la recepție s-au numărat premierul Sorin Grindeanu, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și Principesa Marina Sturdza. 

Prințul de Wales a fost întâmpinat de ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, de Aura Woodward, director executiv al Fundației Prințul de Wales în România, și de Aykut Korkmaz, CEO Hotel Hilton.

Ambasadorul Marii Britanii a subliniat că scopul evenimentului este acela de a evidenția relațiile româno-britanice. Diplomatul s-a referit la vizita pe care Prințul de Wales o face în România. 

"Scopul vizitei este de a sărbători legăturile foarte strânse între Marea Britanie și România", a spus ambasadorul Brummell la începutul evenimentului.

Recepția de la Athenee Palace Hilton din Capitală a fost co-organizată de Paul Brummell și Aura Woodward pentru a celebra activitatea Fundației Prințul de Wales în România. 

Printre invitați s-au mai numărat reprezentanți ai organizațiilor britanice care lucrează pentru protejarea copiilor și a mediului în România, ai Bisericii Anglicane, ai unor companii britanice, ai Camerei de Comerț Româno-Britanice, ai ONG-urilor specializate pe problemele rromilor sau ale justiției, precum și oficiali români.

Prințul de Wales a vorbit cu fiecare invitat în parte la acest eveniment special.