Evenimentul Zilei > Justitie > Prințul Paul nu vrea să se întoarcă în România: „Aș putea fi pus lângă criminali foarte periculoși”
Prințul Paul nu vrea să se întoarcă în România: „Aș putea fi pus lângă criminali foarte periculoși”

Prințul Paul nu vrea să se întoarcă în România: „Aș putea fi pus lângă criminali foarte periculoși”

Paul al României încearcă o ultimă posibilitate de a scăpa de extrădarea în România. El a dezvăluit, în exclusivitate presei franceze, faptul că a cerut azil în Franța și că este supus unei cabale judiciare, potrivit revistei Marianne.

„Ar fi fost periculos pentru mine să rămân în Portugalia”, spune în interviul dat Marianne, Paul de România. „M-am născut în Franța, mi-am petrecut acolo toată tinerețea. Nu uiți niciodată țara în care te-ai născut”, spune el. Autoritățile l-au căutat 18 luni, iar în 27 iunie 2022, jandarmii francezi i-au dat de urmă.

Paul de România fost reținut în plină stradă, lângă Galeriile Lafayette, în arondismentul 9 din Paris. „Nu m-am ascuns!”, spune el. În decembrie 2020, trimite prin avocatul său un email ministrului francez de externe, Jean-Yves Le Drian, în care denunță „o decizie de natură politică” și cere „să rămână în Franța”.

Când va fi extrădat Prințul Paul

Interviul vine în contextul în care peste doar câteva zile, în 18 ianuarie, Curtea de Apel din Paris trebuie să se pronunțe asupra cererii de extrădare din partea autorităților române. Speranțele lui de a primi azil în Franța sunt firave. „Știu că sunt nevinovat”, spune Paul al României.

„Te-ai întoarce într-o țară ca să faci închisoare, când știi că ești nevinovat?”, se întreabă el fără să-și ascundă teama de închisorile românești. „Aș putea fi pus lângă criminali foarte periculoși, care cine știe ce mi-ar putea face”.

De altfel el a mai spus jurnaliștilor francezi că presa este „plătită” pentru a-i face rău. Că verișoara lui, Margareta, custodele Coroanei, ar face orice pentru a-l „sabota”. Că Înalta Curte de Casație, care l-a condamnat, este „infiltrată”… Că i-a fost manipulat scorul de 0,5% la prezidențialele din 2000. Că Securitatea se ascunde în spatele accidentului pe care l-a avut pe un șosea din nordul Italiei.

Și amintește că un raport recent al Comisiei Europene consideră că sistemul judiciar din România este încă deschis influenței politice. Cu toate acestea, Paul din România plănuiește să se întoarcă într-o zi la București pentru fiul său. „Când totul se va termina”, conchide Paul pentru jurnaliștii din Franța.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: