Prințul Harry și Meghan Markle au „spart” Banca Angliei! "Gaura" e de zeci de milioane!

A trecut destulă vreme de când Prințul Harry și consoarta sa Meghan Markle și-au abandonat rolul în familia regală, dar britanicii încă n-au reușit să afle cine a fost de vină pentru Megxit- „rasismul” din familia regală sau pretențiile „prințesei” de la Hollywood?

Dornic să facă lumină în această afacere complicată, un fost ministru britanic, pe nume Norman Baker, a calculat în detaliu toate costurile pe care contribuabilii britanici le-au achitat pentru tânăra pereche. Și nu reiese deloc că Meghan ar fi fost tratată cu o Cenușăreasă, dimpotrivă.

Potrivit lui Baker,  Harry și Meghan au putut să-și facă toate capriciile cu banii plătiți de supușii Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Calculul făcut de Baker acoperă perioada de aproape doi ani- de la nunta care a avut loc pe 19 mai 2018  și până pe 31 martie, data la care ducii de Sussex și-a pierdut oficial privilegiile și rolurile regale.

Politicianul își împarte analiza în mai multe părți, în funcție de tipul cheltuielilor luate în considerare.

Pentru orice cuplu, nunta este un eveniment foarte costisitoare.„O nuntă în Marea Britanie costă, în medie, aproximativ 18 mii de lire sterline” (aproximativ 20 de mii de euro)”, spune Baker.

Evident, pretențiile cresc o dată cu rangul. De exemplu, „Nunta Prințului William cu Kate, în 2011. a costat 20 de milioane de lire sterline” (22,3 milioane de euro)”.

Vi se pare că e vorba de o cheltuială exorbitantă? Ei bine, nunta Cenușăresei Meghan Markle a fost aproape de două ori mai costisitoare. Baker apreciază că ar fi vorba de 33,5 milioane de lire sterline (37 de milioane de euro).

Dar nici după nuntă contribuabilii britanici n-au putut respira ușurați. Potrivit fostului ministru, în doi ani s-ar fi cheltuit două milioane de lire sterline pentru a garanta siguranța perechii).

Numai petrecerea dată de Meghan Markle la New York în februarie 2019 a costat 430 de mii de dolari (488 de mii de euro). La vremea respectivă, Palatul Buckingham a explicat că a fost vorba un eveniment privat, dar nici până astăzi nu se știe din ce bani a fost achitată factura.

Cum orice tănără pereche trebuie să aibă un cuibușor al ei, tot bieții contribuabili au avut de tras.

Nota de plată pentru cazarea Prințului Harry și a Cenușăresei Meghan la Frogmore Cottage s-a dovedit piperată. Renovarea celor 10 camere ar fi costat 2,4 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro), dar cuplul nu a  stat nici măcar 6 luni acolo.

Într-un elan de generozitate, ducii de Sussex ar fi decis să restituie banii pentru  restaurarea casei, oferind 18 mii de lire sterline pe lună (aproximativ 20 de mii de euro). Potrivit lui Baker, în acest ritm, a fi  nevoie de mai bine de 11 ani pentru a achita datoria.

Fostul ministru se referă, însă, și la un aspect adesea trecut cu vederea. Înainte de a se muta la Frogmore Cottage, Harry și Meghan s-au stabilit la Nottingham Cottage, pe proprietatea Palatului Kensington.

Casa care le-a fost rezervată a fost și ea renovată. S-au  făcut reparațiile necesare la acoperiș și la ferestre. Costul total- 1,4 milioane de lire sterline.

Potrivit lui Baker, odată ce lucrările au fost terminate, Harry și Meghan ar fi ales să nu se mai mute în conacul victorian. Tabloidele au ajuns la concluzia că apropierea excesivă de William și Kate ar fi fost motivul pentru care Ducesa de Sussex n-a mai vrut reedința.

Baker mai trece în revistă și alte mărunțișuri-  de pildă cheltuielile cu personalul și călătoriile ducilor de Sussex. Se pare că numai servitorii aflați în serviciul Prințului  Harry și ai Ducesei Meghan au costat 592 mii de lire sterline (660 mii de euro).

Călătoriile ar fi ajuns la un milion de lire sterline (1,1 milioane de euro). La toate acestea trebuie să adăugăm și un fel de salariu de 1,9 milioane de lire sterline (2,1 milioane de euro) plătit ducelui de Sussex.

În total, conform calculelor lui Norman Baker, ducii de Sussex ar fi costat contribuabilii britanici 49 de milioane de euro în doi ani. O lovitură strălucită chiar și în comparație cu Marele jaf al trenului din 1963, mai ales că pe ducii de Sussex nu-i amenință nimeni cu închisorile Majestății Sale.