Prințul Harry pune mâna pe 140.000 de lire sterline

Prințul Harry pune mâna pe 140.000 de lire sterline Islamiștii au cerut lichidarea prințului Harry. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prințul Harry alături de alți reclamanți, actori și sportivi, au fost victimele tertipurilor ilegale prin care jurnaliștii britanici au obținut în mod ilegal informații din viața privată.

Prințul Harry  va obține despăgubiri de 146.000 de lire sterline după ce a câștigat în instanță procesul intentat trustului de presă Mirror. Înalta Curte din Londra a decis că membrul familiei regale a fost victima unei interceptări telefonice.

Prințul Harry victorie în fața jurnaliștilor britanici

Prințul Harry alături de alți reclamanți, actori și sportivi, au fost victimele tertipurilor ilegale prin care jurnaliștii britanici au obținut în mod ilegal informații din viața privată. În ultimii 130 de ani niciun membru al familiei regale britanice nu a mai depus mărturie în instanță.

Prințul Harry și alți 100 de reclamanți au deschis o acțiune în instanță acuzând jurnaliștii pentru interceptări de telefoane. Inteceptări care s-ar fi derulat pe parcursul a 20 de ani în perioada 1991-2011. Harry a evidențiat faptul că timp de 15 ani începând cu 1996 telefoanele i-au fost interceptate. Mai mult, informațiile obținute au fost publicate în peste 140 de articole.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prințul Harry alături de alți reclamanți, actori și sportivi, au fost victimele tertipurilor ilegale prin care jurnaliștii britanici au obținut în mod ilegal informații din viața privată.

Meghan Markle a fost văzută purtând un cadou primit de la regele Charles. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Doar 33 de articole au fost analizat dintr-un total de 140

Însă, instanța a analizat doar 33 din cele 140 de articole. Din care doar 15 au conținult informații rezultate din colectarea ilegală de informații.

„Am constatat că 15 din cele 33 de articole care au fost judecate au fost produsul piratării telefonului său mobil sau a telefoanelor mobile ale asociaţilor săi sau produsul altor forme de colectare ilegală de informaţii", a declarat judecătorul Timothy Fancourt.

Instanța a apreciat că Prințul Harry a fost ascultat într-o „măsură modestă” ca urmare activităților de piraterie informatică la scară largă. De asemenea, judecătorul care s-a ocupat de caz a concluzionat că directorii executivi erau la curent cu practicile ilegale. Deși mare parte din board-ul consiliului de administrație nu a fost informat.

Prințul Harry a solicitat deschiderea unei anchete penale

Trustul de presă Mirror care administrează publicații importante, printre care Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People a susținut că acuzațiile prințului Harry nu sunt susținute de dovezi.

„Salutăm hotărârea de astăzi. Oferă companiei noastre claritatea necesară pentru a merge mai departe în urma unor evenimente care au avut loc cu mulţi ani în urmă", a declarat un purtător de cuvânt al grupului.

La scurt timp după pronunțarea verdictului, grupul de presă a prezentat scuze publice. „Atunci când au avut loc abateri istorice, ne cerem scuze fără rezerve. Ne-am asumat întreaga responsabilitate şi am plătit despăgubiri corespunzătoare".

Mulțumit de hotărârea instanței prințul Harry a transmis prin intermediul avocatului că a cerut Poliției britanice să deschidă o anchetă penală împotriva grupului de presă Mirror, potrivit Reuters.