Prinţul Harry, bântuit de moartea mamei sale. Mesaj pentru Familia Regală

Prinţul Harry, bântuit de moartea mamei sale. Mesaj pentru Familia Regală Prințul Harry. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prinţul Harry se teme să revină în Marea Britanie. Ducele de Sussex spune că nu se simte în siguranță acasă şi, de asemenea, nu vrea să-şi expună familia la „un asemenea risc”. Acesta este, de fapt, un mesaj pentru Familia Regală.

Prinţul Harry consideră că el şi copiii lui nu se pot simţi ca acasă în Marea Britanie din cauza lipsei unor măsuri adecvate de siguranţă. Anunţul a fost făcut de avocatul său, joi, la Londra. Ducele de Sussex a contestat la Înalta Curte încetarea asigurării securităţii sale.

Prinţul Harry se teme să revină în Marea Britanie

Ducele de Sussex şi Meghan, au pierdut această protecţie asigurată de forţele de ordine, acordată din taxele plătite de contribuabilii britanici, după ce au decis să se retragă din rândul familiei regale în 2020 şi să se stabilească în Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Harry contestă în instanţă această decizie a unei agenţii din cadrul Ministerului de Interne, care îi acordă de atunci o protecţie poliţienească de la caz la caz. Joi, în ultima zi a acestei proceduri judiciare care a început marţi şi care se desfăşoară în mare parte cu uşile închise, avocata prinţului Harry, Shaheed Fatima, a citit o declaraţie a prinţului Harry, care a absentat de la audieri.

Ce a declarat avocatul în instanţă

Regatul Unit joacă un rol central în istoria copiilor mei şi este un loc în care îmi doresc ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă trăiesc în prezent în Statele Unite. Dar acest lucru este imposibil dacă nu li se poate asigura securitatea atunci când se află pe teritoriul britanic”, a afirmat prinţul Harry.

Prince Harry worried over Meghan Markle's safety: UK court

Prinţul Harry. Sursa foto: Facebook

„Nu-mi pot expune soţia la un asemenea risc şi, având în vedere prin ce am trecut eu însumi, sunt reticent la ideea de a mă expune şi pe mine în mod inutil”, a adăugat prinţul Harry.

Prinţul Harry a mai spus că el şi soţia lui s-au simţit constrânşi să părăsească ţara în 2020 şi să renunţe la îndatoririle lor regale. În zilele precedente, avocaţii prinţului Harry au afirmat că decizia luată de autorităţile britanice de a schimba regulile privind asigurarea securităţii acestuia a fost nedreaptă, dat fiind statutul său şi circumstanţele morţii mamei sale.

Prinţul Harry nu poate uita ce i s-a întâmplat mamei sale

Prinţesa Diana a decedat în urma unui accident de automobil la Paris în 1997, care s-a produs în timp ce era urmărită de paparazzi. Ministerul de Interne a apărat în instanţă principiul unei securităţi pe măsură şi în funcţie de context pentru prinţul Harry, consecinţă a deciziei sale de a renunţa la statutul de membru cu rol activ în rândul casei regale britanice.

În mai, o cerere a prinţului Harry de a plăti din fonduri personale pentru a beneficia de o protecţie poliţienească a fost respinsă de justiţia britanică.