Prinţul Charles  și-a exprimat regretul că, din cauza pandemiei, anul acesta nu a putut călători în România, dar spune că va continua să pledeze pentru protejarea „comorilor unice” ale țării noastre.

Mesajul apare într-un film realizat recent şi prezentat marţi la reşedinţa sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului.

Filmulețul promoțional de cinci minute a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România.

Prinţul Charles, care narează acest film, își aduce aminte cum, în urmă cu 20 de ani, la prima sa vizită în România, a descoperit o ţară „uimitoare”, care de atunci i-a devenit aproape o a doua casă.

Gazda evenimentului de la Valea Zălanului a fost contele Tibor Kálnoky, administratorul casei de oaspeţi a prinţului Charles, dar și a altor proprietăţi ale acestuia, ce sunt oferite spre închiriere turiştilor. O noapte de cazare la casa din Viscri, în camera de oaspeți, costă 85 de euro, în timp ce o camera single poate fi închiriată cu 40 de euro.

Prinţul Charles, care narează acest film, spune că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă” şi spune:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE