Prinţul Charles, găzduit la un conac pierdut la poker

Prinţul Charles, găzduit la un conac pierdut la poker

Moştenitorul coroanei britanice a petrecut două nopţi şi o zi în satul Micloşoara, din judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor. Prinţul Charles a plecat în azi spre Saschiz, în judeţul Mureş.

După întâlnirile de joi cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, prinţul Charles a ajuns în judeţul Covasna, la Micloşoara, unde a înnoptat la casa de oaspeţi a grofului Kalnoky Tibor.

Vizita moştenitorului coroanei britanice s-a dorit a fi una secretă. 

„E o vizită privată şi prinţul nu doreşte să fie deranjat” ne-a spus Kalnoky, după ce prezenţa lui Charles la casa de oaspeţi a grofului ne-a fost “desconspirată” de câţiva localnici indiscreţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prinţ în căruţă

Cei care l-au văzut, ieri după-amiază, pe prinţ ne-au povestit că acesta a fost plimbat cu căruţa prin împrejurimile satului după care s-a instalat la fostul conac Kalnoky. La conac, a cinat împreună cu câţiva invitaţi, majoritatea reprezentanţi ai ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

Meniul a constat într-o salată de legume cu maioneză şi s-a băut vin roşu şi alb, în acorduri de muzică medievală, care se auzea şi dincolo de zidurile care înonjoară conacul Kalnoky.

După lăsarea întunericului, mostenitorul coroanei britanice a parcurs pe jos cei aproape  400 de metri dintre conac şi casa de oaspeti, unde a rămas peste noapte. În această dimineaţă a plecat spre judeţul Mureş, surse din cadrul ambasadei britanice afirmând că se îndreaptă spre Saschiz.

Platou de filmare pentru  "Cendres et sang" Conacul unde şi-a petrecut prinţul Charles toată după-amiaza şi seara de vineri a fost construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi a aparţinut familiei grofului Kalnoky.  In 1919, proprietarul l-a pierdut la poker în faţa unui roman, despre care localnicii îşi mai amintesc că-l chema Savu.

După 1990, conacul a ajuns în prorietatea primăriei oraşului Baraolt, de care aparţine satul Micloşoara. Potrivit primarului Baraoltului, Nagy Istvan, mostenitorii acestuia nu l-au revendicat, iar familia Grofului nu mai avea niciun drept asupra lui.

În 2004, primăria a concesionat conacul, pentru 48 de ani, lui Kalnoky Tibor, descendent al grofilor, născut în Franţa şi de profesie medic veterinar, care s-a angajat să amenajeze aici un centru de dezvolatare rurală după renovarea completă.

Fosta reşedinţă a uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare din Transilvania, conacul Kalnoky a fost, în toamna anului trecut, pentru mai bine de trei săptămâni, platou de filmare pentru coproducţia fracezo-română, „Cendres et sang” (Cenuşă şi sânge n.r.), care a marcat debutul regizoral al actriţe Fanny Ardant.   Filmul a avut premiera ieri, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, fiind unul dintre filmele prezentate în afara competiţiei din cadrul Selecţiei Oficiale.