Evenimentul Zilei > Actualitate > Principesa Margareta, destăinuiri după 30 de ani. „Este emoţionant şi sunt foarte mândră”
Principesa Margareta, destăinuiri după 30 de ani. „Este emoţionant şi sunt foarte mândră”

Principesa Margareta, destăinuiri după 30 de ani. „Este emoţionant şi sunt foarte mândră”

Custodele Coroanei Române, Margareta, a declarat, că înainte să ajungă prima dată în România, în urmă cu 30 de ani, se simţea „ca o persoană fără umbră”, nefiind întreagă departe de ţara sa

„Îmi amintesc foarte bine momentul în care am ajuns în România, în urmă cu 30 de ani – pentru prima dată în viaţa mea m-am simţit o persoană întreagă, până atunci am fost ca o persoană fără umbră şi când am pus picioarele aici, am devenit o persoană întreagă”, a spus MS Margareta la finalul unui eveniment aniversar organizat la Teatrul Naţional, organizat de Fundaţia Regală Margareta a României, pentru a sărbători 30 de ani de la înfiinţarea organizaţiei.

Principesa a vorbit şi despre proiectele de viitor ale Fundaţiei, printre care crearea a peste o sută de Centre „Generaţii”, care aduc împreună persoane aparţinând mai multor generaţii.

„Este emoţionant şi sunt foarte mândră şi mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat, pentru că singură nu se poate, dar ce este important este că am avut un semnal pentru viitor şi vrem să creăm sute de centre inter-generaţionale şi mergem înainte. Avem nevoie de susţinere pentru asta”, a afirmat Custodele Coroanei.

La evenimentul aniversar, la care a participat şi Principele Radu Duda, au venit în scenă voluntari şi membri implicaţi în activitatea Fundaţiei Regală Margareta a României, iar un duet a interpretat mai multe piese clasice la violoncel. De asemenea, a fost proiectat un film documentar dedicat activităţii Principesei Margareta în ţara noastră.
Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai I.
De-a lungul celor 30 de ani de activitate, Fundaţia a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României.