Evenimentul Zilei > Actualitate > PRINCE – Povestea unui SUCCES sfârșit prea curând. INTORIA unuia dintre cei mai IUBIȚI artiști din toate timpurile
PRINCE – Povestea unui SUCCES sfârșit prea curând. INTORIA unuia dintre cei mai IUBIȚI artiști din toate timpurile

PRINCE – Povestea unui SUCCES sfârșit prea curând. INTORIA unuia dintre cei mai IUBIȚI artiști din toate timpurile

Prince Rogers Nelson, sub numele său real s-a născut în anul 1958 și este considerat unul dintre cele mai importante nume din rândul muzicienilor din istorie, având în spate o carieră de peste 40 de ani.

Vedeta R&B Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis, statul Minnesota, la sfârşitul anilor 1970, creându-și un stil original marcat de influenţele funk, rock şi pop. Albumul care i-a adus faima și l-a calsat în topul celor mai iubiți artiști ai momentului la acea vreme, este “Dirty Mind”,  lansat în anul 1980 iar materialul discografic “1999”, scos pe piață trei ani mai târziu, a avut un succes fulgerător. În 1984 lansează albumul “Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, care i-au adus celebritatea în întreaga lume. Timp de 24 de săptămâni, acest album a ținut primul loc al topurilor americane, care includea, pe lângă celebra piesă cu același nume în afara piesei cu același nume, alte două mari hituri ca “Let's Go Crazy” şi “When Doves Cry”.

A obținut de-a lungul carierei sale nu mai puțin de 7 premii Grammy iar una dintre cele mai spectaculoase performanțe ale sale este cea din pauza Finalei Campionatului de Fotbal American Super Bowl din 2007, considerată de altfel și cea mai bună perfomanță live din toate timpurile.

Pentru hitul “Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul a primit premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră originală. În anii 1990, Prince a avut o serie de neînțelegeri cu casa de discuri care îi producea albumele şi pentru o vreme a dorit ca fanii săi din întreaga lume să îl recunoască cu ajutorul unui simbol, nu cu numele său de scenă. Recent, regretatul artist şi-a reluat numele şi a revenit în topul clasamentelor muzicale cu albume precum “Musicology”, “3121” şi “LotusFlow3r”.

În ultimele 18 luni, Prince a lasat pe piață patru noi albume și a susținut numeroase concerte. La începutul acestei luni a fost internat în spital la numai câteva ore după un spectacol pe care artistul tocmai îl susținuse în Atlanta, acesta suferind de gripă de o bună perioadă.