Evenimentul Zilei > Social > Prin ce trec de fapt femeile atunci când se uită la filme de un anumit fel
Prin ce trec de fapt femeile atunci când se uită la filme de un anumit fel

Prin ce trec de fapt femeile atunci când se uită la filme de un anumit fel

Femeile preferă să vizioneze filme lacrimogene alături de prietenele lor?

Se pare că da, potrivit unui studiu publicat în revista Social Cognitive and Affective Neuroscience.

Partajarea emoţiilor le face pe femei să se simtă "pozitive" şi să treacă mai uşor peste scenele triste, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cardiff. După cum informează dailymail.co.uk., autorii studiului spun că împărtăşirea emoţiilor le ajută pe femei să relaţioneze mai bine între ele. De asemenea, în acest fel, ele privesc cu mai multă bucurie părţile vesele din filmele respective şi suportă mai uşor secvenţele triste.

Studiul a fost realizat pe 30 de perechi de prietene, cu vârstele cuprinse între 20 şi 33 de ani, cărora le-au fost prezentate imagini cu o puternică încărcătură emoţională, voluntarele fiind rugate apoi să le evalueze cu ajutorul unei scale de calificative – de la "foarte negativ" până la "foarte pozitiv".

Devine mai plăcută

Cercetătorii au invitat câte o membră din fiecare pereche să facă un RMN cerebral – pentru ca medicii să îi monitorizeze reacţiile – iar voluntarele au fost invitate să vizioneze şi să acorde calificative acelor imagini, atât atunci când erau singure, cât şi atunci când erau împreună cu prietena lor cea mai bună.

Imaginile respective au fost considerate "mai pozitive" atunci când cele două prietene le vizionau împreună, au explicat cercetătorii din Cardiff, citaţi de The Sunday Times.

"Studiul nostru sugerează faptul că o experienţă emoţională negativă, precum vizionarea unui film lacrimogen, devine o experienţă pozitivă atunci când este împărtăşită cu un prieten. Şi, în acelaşi timp, o experienţă emoţională pozitivă, precum vizionarea unei comedii romantice, devine mai plăcută atunci când este împărtăşită", a spus Job van der Schalk, profesor de psihologie la Universitatea Cardiff.