Primul proiect al Opoziției, adoptat în Parlament Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal. Înițiator, liberalul Bogdan Huțucă

Primul proiect al Opoziției, adoptat în Parlament  Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal. Înițiator, liberalul Bogdan Huțucă

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților, anunță adoptarea primei inițiative legislative a opoziției de către Parlamentul României. Este vorba despre proiectul inițiat chiar de deputatul constănțean prin care vor fi amnistiate fiscal obligațiile unor categorii de fermieri și dezvoltatori imobiliari, persoane fizice.

Inițiativa a fost aprobată, astăzi, de Camera Deputaților, în acest caz cameră decizională, cu o majoritate de voturi, fiind înregistrate doar trei abțineri. „Astăzi a fost adoptată, aproape prin consens, prima inițiativă legislativă care aparține opoziției. La 30 de zile de la promulgare, cel mai probabil în ianuarie 2018, foarte mulți fermieri și dezvoltatori imobiliari vor fi amnistiați fiscal, lucru care le va permite să înceapă anul în forță, cu siguranța că își vor putea continua activitatea. Vor rămâne productivi și vor continua să fie contribuitori la bugetul statului”, declară deputatul liberal Bogdan Huțucă.

Liderul  PNL Constanța, Bogdan Huțucă, precizează  că  proiectul său este o mână de ajutor pentru foarte mulți români de bună credință, productivi și cu șanse reale de dezvoltare. “În esență, vorbim despre o amnistiere fiscală firească, nu despre pomeni sau populism. Faptul că aceste grupe de contribuabili au fost obligați de ANAF să plătească retroactiv TVA sau impozit de venit, nu este în niciun fel vina lor. Este tocmai vina organului fiscal care nu i-a informat și nu i-a asistat (sau i-a asistat în mod eronat) atunci când a fost nevoie”, susține parlamentarul PNL de Constanța.

 

Ne puteți urmări și pe Google News