Scandal cu șoferi și corupție. Au indemnizație de nevăzători, dar și permis auto

Scandal cu șoferi și corupție. Au indemnizație de nevăzători, dar și permis auto Titi Aur, despre greșeala uriașă pe care o fac șoferii. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mai multe persoane din Olt primesc indemnizații pentru nevăzători, dar au permis auto. Prefectul Mario De Mezzo a anunțat că va fi deschisă o anchetă pentru a vedea dacă aceștia păcălesc statul.

78 de persoane din Olt primesc indemnizații pentru nevăzători, dar au permis auto. Prefectul Mario De Mezzo a declarat că de vină este procedura disfuncțională și că va deschide o anchetă.

Problemele au ieșit la iveală în urma informaţiilor transmise de DGASPC Olt şi de Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule. Mario De Mezzo a mai spus că va face verificări pentru a afla dacă acești olteni chiar au problemele de sănătate și cum au reușit să primească permis.

„Sigur, în cazul unora este doar lipsa de preocupare pentru acest subiect. Dar am primit sesizări şi informaţii clare că sunt şi persoane cu astfel de indemnizaţii de handicap care conduc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Problema pleacă de la o procedură disfuncţională. Medicii de familie sau specialiştii (oftalmologi) sunt cei care trebuie să anunţe Poliţia rutieră, nu comisia care acordă gradul de handicap.

Din datele coroborate de la DGASPC, cu situaţia indemnizaţiilor de handicap pentru nevăzători, colegii de la Serviciul permise au verificat CNP-urile în baza de date cu permise şi au extras această evidenţă”, a spus Mario De Mezzo.

Anchetă în Olt. Primesc indemnizații pentru nevăzători, dar au permis auto

Așa arată un nevăzător pe stradă, nu la volan. Foto: © Andrey Popov | Dreamstime.com

Ce se întâmplă cu cei care primesc indemnizații de handicap

Prefetul a mai declarat că situaţia va fi actualizată şi că datele vor fi transmise trimestrial la IPJ Olt pentru verificări. El a anunțat că va solicita de la DGASPC situaţia actualizată a persoanelor care primesc indemnizaţii de handicap grav.

„Vom înainta aceste date către IPJ, cu două solicitări: să verifice individual această situaţie, fiecare caz în parte şi să ia măsurile legale care se impun. Sunt două feluri de măsuri: pentru cazurile în care persoanele sunt nevăzătoare şi nu a fost solicitată anularea permisului de conducere - să procedeze la anularea acestora, dar pentru cazurile în care oamenii respectivi chiar conduc, adică nu au probleme de vedere atât de grave, dar primesc indemnizaţie, lucrurile se complică. În plus, am stabilit cu colegii din prefectură să facem acest demers în fiecare trimestru - să solicităm de la DGASPC situaţia actualizată a persoanelor care primesc indemnizaţii de handicap grav sau accentuat pentru probleme de vedere şi să le înaintăm către IPJ pentru verificări şi măsuri”, a mai transmis prefectul Mario De Mezzo, potrivit Digi24.