Primele 20 de cadavre au fost exhumate din groapa comună găsită în Liman. Printre cei îngropați aici se află și copii născuți între 2019 și 2021

Primele 20 de cadavre au fost exhumate din groapa comună găsită în Liman. Printre cei îngropați aici se află și copii născuți între 2019 și 2021 Sursă: Facebook/ Володимир Зеленський

Autoritățile ucrainene au anunțat că au exhumat primele 20 de cadavre de civili, inclusiv copii, dintr-un total estimat de cel puțin 200. Acestea au fost descoperite, recent, într-un cimitir proaspăt săpat de lângă Liman. În regiune a fost descoperită și o groapă comună în care sunt îngropați militari ucraineni.

Exhumarea cadavrelor se desfășoară în paralel în cele două locații descoperite lângă Liman. În cimitirul proaspăt săpat, civilii sunt îngropați în morminte separate. În plus, unele dintre ele sunt chiar nemarcate. În același timp, foștii militari ucraineni au fost aruncați într-un șanț de 40 de metri lungime.

Un localnic citat de presa ucraineană a spus că a îngropat în acest loc circa 20 de luptători ucraineni. El a făcut acest gest obligat de soldații ruși. De asemenea, printre civilii uciși se află și o familie cu doi copii. Mai mult decât atât, printre cei îngropați aici se află și copii născuți între 2019 și 2021. Din 29 septembrie și până în prezent, 180 de cadavre au fost descoperite în zonele recent eliberate de ucraineni din regiunea Donbas. Dintre acestea, doar 38 au putut fi identificate de autoritățile ucrainene.

Evgheni Jukov, şeful Departamentului de Poliţie de Patrulare din cadrul Poliţiei Ucrainei, a declarat, vineri, 7 octombrie, că 180 de cadavre s-au găsit într-o groapă comună la Liman. „Oraşul eliberat Liman, din regiunea Doneţk. Aici, s-a descoperit o groapă comună cu 180 de oameni îngropaţi”, a notat Juukov pe Telegram.

Ne puteți urmări și pe Google News

440 de cadavre au fost găsite în Izium

Cu o lună în urmă, o groapă comună, cu aproximativ 440 de cadavre a fost descoperită în orașul ucrainean Izium din regiunea Harkov. Descoperirea armatei lui Volodimir Zelenski a fost făcută după alungarea forțelor ruse. Șeful poliției a declarat că unii dintre cei uciși au fost împușcați, iar alții au murit în bombardamente.

Toate trupurile vor fi examinate pentru a strânge dovezi ale presupuselor crime de război. Conform estimărilor preliminare, majoritatea victimelor au murit în urma rănilor provocate de schije și „cauze naturale”. Unele cadavre prezintă urme de gloanțe, informează agenția de presă Ukrinform.

De la începutul lunii februarie și până acum, mii de soldați și civili au fost uciși în Ucraina. Rusia a mai predat Ucrainei și cadavrele a peste 152 de combatanţi ucraineni găsite într-o „dubă izotermă” pe teritoriul combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, port strategic la Marea Azov, câștigat de ruși.