Gheorghe Nichita a fost punctual, ieri, la întâlnirea cu Justiţia, ajungând la Curtea de Apel Bucureşti cu puţin înaintea orei 9.00. În schimb, Justiţia l-a lăsat să aştepte mai bine de o oră, deoarece în instanţe mai întâi sunt strigate cauzele care se amână fără discuţii, apoi cele cu arestaţi în boxă.

Citaţii cu ora 9.00 au primit şi ceilalţi inculpaţi din dosarul de mită al lui Nichita, Tiberiu Urdăreanu de la UTI, Mihail Tănăsescu şi Gabriel Mardarasevici, deşi contestaţia Parchetului privea doar înlocuirea arestului la domiciliu în cazul fostului edil, cu măsura controlului judiciar.

Pentru ca timpul să treacă mai repede, Gheorghe Nichita s-a întreţinut cu o tânără care semăna izbitor cu amanta edilului, Adina Samson. Tânăra avea părul blond, platinat, pe care îl purta într-o coafură strânsă şi doar rujul de un roşu aprins contrasta cu ţinuta ei sobră – o cămaşă albă, pantaloni negri şi pantofi bej cu toc.

De lângă ea la smuls grefiera, care a citit numărul dosarului ca într-o litanie, apoi i-a strigat pe toţi inculpaţii, ca la pomelnic, în biserică.

Scăpat din arest la domiciliu

Instanţa i-a trimis acasă pe ceilalţi inculpaţi, constatând că procurorii au treabă doar cu Gheorghe Nichita. Reprezentantul DNA a cerut desfiinţarea hotărârii Tribunalului Bucureşti şi menţinerea fostului edil în arest la domiciliu. În esenţă, procurorul de şedinţă a arătat că magistraţii au reţinut, în mod greșit, că prin eliberarea lui Nichita nu este adusă o atingere ordinii publice, deoarece fapta sa de luare de mită este cu atât mai gravă cu cât a fost comisă pe vremea când era în funcţia de primar.

Tot în mod eronat s-a reţinut, susţine procurorul, că acesta „nu are antecedente şi provine dintr-o familie organizată”. „Are un dosar pentru că a pus Poliţia pe urmele amantei şi şi-a cam dezorganizat familia”, a conchis procurorul.

Gheorghe Nichita a reuşit, însă, să-i convingă pe magistraţi să îl lase în libertate, pronunţându-se în favoarea plasării acestuia sub control judiciar.

Te-ar putea interesa și: