Înaintea şedinţei Consiliului Local Iaşi, edilul le-a cerut celor prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria Doinei Cornea, după care a declarat că va prelua el sarcina luptătoarei anticomuniste.

„Vreau să fac o declaraţie: Am să preiau sarcina doamnei Doina Cornea şi voi continua lupta împotriva comunismului cu aceeaşi forţă şi abnegaţie", a spus Mihai Chirica în faţa consilierilor prezenţi la reuniune, conform News.

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea, a reacţionat imediat şi spus că oraşul are în fruntea sa "un primar care a luat-o razna", liberalul neratând oportunitatea de a-l taxa pe Chirica pentru afirmaţia sa.

„Faptul că s-a autointitulat urmaşul Doinei Cornea înseamnă întinarea memoriei celei care a fost un simbol a luptei anticomunismului, dar şi faptul că domnul Chirica a luat-o pe ulei", a precizat Marius Bodea, într-o declaraţie de presă.

Liberalul a mai spus că primarul Chirica nu este credibil şi că nu se poate auto-proclama antipesedist şi anticomunist, întrucât "manifestă aroganţă şi dispreţ faţă de valorile democratice, la fel precum pesediştii şi comuniştii".

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea, în vârstă de 89 de ani, a încetat din viaţă, vineri dimineaţă.