Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul din Baia Mare vrea să scoată romii afară din oraş
Primarul din Baia Mare vrea să scoată romii afară din oraş

Primarul din Baia Mare vrea să scoată romii afară din oraş

Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, doreşte să mute afară din oraş cele peste 400 de persoane de etnie romă care locuiau în spaţiile fostului combinat Cuprom, cel mai mare poluator din România în vremurile în care era activ, unde tot acesta îi mutase.

De planurile primarului sunt vizaţi şi locatarii blocurile sociale din strada Horea, imobile în jurul cărora anul trecut a fost construit un zid de beton, pe care acum primarul vrea să îl dărâme, susţine "Gândul".

"Toţi cei care locuiesc în blocurile sociale şi nu-şi plătesc chiriile şi au restanţe, anul viitor vor fi mutaţi într-o zonă socială pe care vrem să o construim undeva, probabil în mediul rural, ca să le dăm posibilitatea să se şi întreţină să aibă o gospodărie. O mare parte dintre ei lucrează la salubrizare, la zone verzi, dar mulţi n-au din ce să trăiască. Stau toată ziua la cerşit, cu punga de aurolac în mână, furând fier şi aşa mai departe. De ce să nu le dăm o şansă? Nu văd ce e rău în asta. Chiar trebuie să-i ţinem în oraş de dragul de a-i avea în oraş, în loc să le dăm să muncească, unii să facă cărămidă, oale, alţii să-şi facă o fermă. Nu se poate face treaba asta în centrul oraşului că, dacă s-ar putea face, s-ar face în centrul Bucureştiului, în Piaţa Victoriei", a declarat, pentru sursa citată, Cătălin Cherecheş.

Primarul a menţionat că noul cartier va fi construit pe un teren pe care el îl va dona comunităţii, în timp ce costurile de construcţie vor fi suportate de guvernul României.

"Lucrurile sunt simple şi clare şi-n mintea mea, şi-n decizia mea, şi-n strategia mea. Eu vreau să fac ordine în ceea ce înseamnă viaţa comunităţii rome şi viaţa comunităţii băimărene. Dacă cineva vrea să mă încurce, mă încurcă degeaba pentru că n-o să aibă şanse", a mai spus primarul din Baia Mare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: