Primarul din Baia Mare este liber să se plimbe pe unde vrea. Dar nu pe la Primărie

Primarul din Baia Mare este liber să se plimbe pe unde vrea. Dar nu pe la Primărie

Curtea de Apel Cluj a respins contestația făcută de procurorii DNA Cluj cu privire la plasarea în stare de control judiciar a lui Cătălin Cherecheș, primarul ales al orașului Baia Mare.

După ce, în cursul săptămânii trecute, Tribunalul Cluj a decis să revoce măsura arestului la domiciliu, dispusă în cazul lui Cătălin Cherecheș, azi a venit rândul unui judecător de la Curtea de Apel Cluj, să dispună același lucru. Cătălin Cherecheș a fost plasat în stare de control judiciar și se poate plimba pe unde vrea în Baia Mare, dar trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la Poliția Baia Mare, unde trebuie să își vizeze un carnet care conține un grafic de prezentări.

În plus, Cherecheș nu se poate prezenta la Primăriia Baia Mare, unde să își preia funcția de primar, deoarece judecătorul de fond al procesului în care este judecat pentru luare de mită, a instituit interdicția ca politicianul să poată ocupa, pentru o vreme, funcția din care se presupune că a comis fapta de corupție.

Dubla măsură a DNA

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul lui Cherecheș, DNA Cluj a cerut arestarea preventivă a acestuia, după ce procurorii au afirmat că l-au prins pe edil în flagrant, în timp ce primea mită suma de 30.000 de lei. Chestiunea cu flagrantul nu a fost probată niciodată în timp ce primarul spune că banii făceau parte dintr-un împrumut acordat de el echipei de fotbal din Baia Mare, pentru plata salariilor fotbaliștilor. Cherecheș a stat în arest trei luni și în arest la domiciliu alte cinci luni.

Pe de altă parte, procurorii DNA Cluj au plasat-o în stare de control judiciar pe viceprimarul Clujului, Anna Horvath, aceasta fiind acuzată de fapte de corupție. Concret, Ana Horvath a fost sponsorizată cu suma de 20.000 de lei de un om de afaceri din Cluj, pentru a rezolva o chestiune legată de urbanism. Anna Horvath a primit de la un alt afacerist clujean suma de 8.000 de lei, pentru campania electorală, pentru a interveni de asemenea într-o chestiune de urbanism. În cazul viceprimarului Clujului, procurorii DNA au dispus, din prima, plasarea acestuia în stare de control judiciar și nu au cerut arestarea.