Primarul Devei, Mircia Muntean, exclus din PNL în lipsă

Primarul Devei, Mircia Muntean, exclus din PNL în lipsă

Conflictul între tandemul Crin Antonescu-Dan Radu Rușanu și primarul Devei, Mircia Muntean, s-a tranșat astăzi prin excluderea acestuia din urmă din PNL.

Decizia a fost luată de Consiliul Executiv al liberalilor cu 39 de voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă” și 6 abțineri, în lipsa lui Muntean, care, în ciuda tratamentului aplicat, a fost desemnat recent reprezinte PNL la reuniunea Comitetului Regiunilor, care se desfășoară la Bruxelles.  Antonescu: ”Eforturile pentru a găsi o soluţie au eşuat” Excluderea primarului Devei a fost făcută la propunerea lui Crin Antonescu.

”La Hunedoara a fost un conflict nu mocnit, ci manifest, cotidian aproape după ce Mircia Muntean a pierdut alegerile la filiala locală în favoarea prietenului său, coleg şi colaborator politic, Mircea Moloţ, care este preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Toate eforturile pe care le-am făcut pentru a găsi o soluţie pentru a tempera acest conflict au eşuat. Nu am avut altă soluţie decât excluderea. (...) A urmat aproape un an de declaraţii zilnice, de o violenţă inacceptabilă, împotriva colegilor săi de la Hunedoara, împotriva unor membri ai conducerii PNL de la Bucureşti, după care, în ultimele luni, lucrurile au intrat pe un făgaş care ar fi hazliu dacă nu ar fi realitatea cruntă. Nu e posibil ca atacurile cele mai violente şi fistichii la adresa liberalilor să vină din partea unui coleg de partid”, a declarat Crin Antonescu.  Muntean: ”M-a executat Rușanu” Mircia Muntean susține că decizia de excludere a sa din partid ar fi trebuit să se ia de Delegația Permanentă, însă s-a ales varianta unui for mai restrâns pentru că așa a fost siguranța că deznodământul îi va fi defavorabil. Primarul Devei, care se află la Bruxelles, pune excluderea sa din partid pe seama conflictului său cu Dan Radu Rușanu, a cărei influență în conducerea PNL este substanțială. ”În lipsa mea m-au executat. De fapt, m-a executat Dan Radu Rușanu. Din cauza vanităţii pe care o au Mircea Moloţ şi Dan Radu Ruşanu. Apoi a mai fost şi problema dosarului pe care Moloţ îl are ca fost informator al Securităţii. Dacă m-ar fi judecat în Delegaţia Permanentă n-ar fi avut nicio şansă, pentru că acolo majoritatea era de partea mea”, a comentat, pentru EVZ, Muntean. Întrebat dacă va candida la alegerile din 2012 ca  independent sau dacă va intra în alt partid, Mircia Muntean a răspuns că va rămâne indepedent. "Însă nu ştiu dacă voi cadida la Primăria Deva sau la Consiliul Judeţean. Vreau să candidez pentru funcţia pentru care câştigătorul se va desemna după un singur tur. Voi câştiga şi le voi arăta cât de mici sunt", a conchis Muntean. Mircia Muntean este primar al municipiului Deva din anul 1996, când a câştigat alegerile locale din partea PNL. El a condus organizaţia judeţeană a PNL din anul 2000 până în februarie 2010, când pe funcţie a fost ales actualul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ. 

Ne puteți urmări și pe Google News