Evenimentul Zilei > International > Deşi instanţa a decis FĂRĂ CARNE de PORC în CANTINE, primarul se OPUNE să ofere mese COMPATIBILE cu musulmanii
Deşi instanţa a decis FĂRĂ CARNE de PORC în CANTINE, primarul se OPUNE să ofere mese COMPATIBILE cu musulmanii

Deşi instanţa a decis FĂRĂ CARNE de PORC în CANTINE, primarul se OPUNE să ofere mese COMPATIBILE cu musulmanii

Primarul din Beaucaire, Julien Sanchez, nu restabilește meniurile fără carne de porc, în ciuda deciziei instanței. Curtea administrativă din Nîmes a hotărât să anuleze decizia primarului de a elimina - meniurile de înlocuire - fără carne de porc în cantinele orașului, titrează La Provence.

Municipalitatea, bazându-se pe o decizie ulterioară a consiliului municipal, a anunțat că nu va fi reintrodusă. Decizia primarului a fost contestată de Laure Cordelet, președinta cetățenilor din Rassemblement, Beaucaire, una dintre asociațiile care au sesizat instanța administrativă.

"Meniurile de înlocuire" sunt cuvintele corecte din punct de vedere politic pentru mese fără carne de porc

În decembrie 2017, primarul a eliminat "mesele de substituție". De asemenea, a impus o masă obligatorie cu carne de porc o dată pe săptămână în toate cantinele școlare din orașul său.  Pentru decizia sa, el a fost dat în judecată de cinci organizații anti-rasism și instanța administrativă și-a dat verdictul marți, 9 octombrie.

Judecătorii administrației din Nîmes au decis să anuleze decizia lui Julien Sanchez și, de facto, îl obligă să ofere mese compatibile cu musulmanii.  Dar, primarul orașului Beaucaire a refuzat să se conformeze deciziei invocând o eroare procedurală în cadrul procesului organizațiilor anti-rasism. 

Practic se asistă la tot mai multe decizii ale judecătorilor în favoarea imigrației musulmane. În acest caz, judecătorii nu sunt atât de departe de a forța pe Julien Sanchez să furnizeze carne Hallal (Halal înseamnă în limba arabă „permis”. Astfel, mâncarea halal este cea permisă de religia islamică. Carnea de porc nu este inclusă în procesarea de tip halal).