Evenimentul Zilei > Justitie > Primărița PSD bătăușă a fost arestată! Femeia este acuzată de tentativă de omor
Primărița PSD bătăușă a fost arestată! Femeia este acuzată de tentativă de omor

Primărița PSD bătăușă a fost arestată! Femeia este acuzată de tentativă de omor

Un caz șocant a avut loc la Bihor, în urmă cu aproximativ o lună, la finalul lui septembrie. Primărița unei comune s-a luat la bătaie cu un fost procuror, chiar în mijlocul magazinului local de materiale de construcție. Anchetatorii au deschis un dosar penal, iar edilul a fost arestat preventiv.

Livia Bârlău, primărita PSD din comuna Brusturi, Bihor, a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind cercetată pentru tentativă de omor. În acest dosar este cercetat și soțul edilului, Petru Bârlău, arestat și acesta preventiv. Cei doi au bătut un fost procuror cu pumnii și picioarele, însă au aplicat și câteva lovituri în zona capului cu un clește de tăiat metal.

După ce au obținut mai multe probe cu privire la modul în care s-au desfășurat evenimentele, procurorii au informat că cei doi soți, în vârstă de 47 de ani, respectiv, 50 de ani, și victima lor în vârstă de 62 de ani s-au întâlnit pe 29 septembrie într-un magazin pentru materiale de construcție din comună. Întâlnirea a fost una întâmplătoare, însă între cele trei persoane exista deja un conflict. Între ei a fost un schimb de repici și acuze reciproce, iar soții au început să lovească bărbatul cu pumnii și picioarele. Loviturile au fost aplicate la nivelul membrelor și corpului, cu preponderență în zona capului.

În timp ce îl loveau pe bărbat, soțul primăriței PSD l-a trântit pe acesta la pământ și a continuat să îi aplice lovituri pe corp și în zona capului, însă de data aceasta a apelat la un clește pentru tăiat metalul. Instrumentul folosit de agresor avea o lungime de aproximativ 40 de centimetri, notează procurorii.

Primărița PSD este acuzată acum de tentativă de omor și va fi suspendată din funcție

Edilul comunei nu s-a lăsat mai prejos, așa că și-a ajutat soțul, lovind și ea victima în repetate rânduri cu pumnii și picioarele peste corp și în zona capului.

După ce au aplicat mai multe lovituri, agresorii au părăsit incinta magazinului, lăsând victima la pământ. Aceștia au părăsit locul faptei fără să fie interesați de soarta bărbatului agresat și fără să cheme ajutor medical pentru acesta. În urma agresiunii, fostul procuror a ajuns la spital cu mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la zona capului.

Potrivit suplimentului la raportul de constatare medico-legală, leziunile victimei au fost mai grave la nivelul cutiei craniene, fractură craniană cu localizare parietală stângă, necesitând 30 de zile de îngrijiri medicale. În urma agresiunii, victima a necesitat îngrijiri și la nivelul membrului inferior stâng, care a suferit o fractură cominutivă la oasele gambei. Cumulate, bărbatul agresat de edil și de soțul acestuia are nevoie de îngrijiri medicale pe o perioadă de 100 de zile.

Victima și agresorii săi se cunoșteau de ceva vreme, ba chiar au fost prieteni. Fostul procuror Ioan Bodogai și cei doi soți au avut parte de un conflict în acest an pe motiv că primărița PSD nu l-a ajutat să obțină un post în cadrul primăriei. Când a văzut că nu i se oferă sprijin, fostul procuror a reclamat soțul edilului de afaceri ilegale cu tractoare. Primărița este cercetată acum pentru tentativă de omor și a fost arestată pentru 30 de zile. În plus, aceasta va fi suspendată din funcție pe perioada în care va sta în spatele gratiilor.