Edilii vor merge astăzi la sediul Guvernului pentru a avea o discuție cu premierul Dăncilă. Aceștia sunt nemulțumiți de banii dați de Executiv. 

„Dacă nu ne răspuns așa cum s-au angajat, adică nu și-au respectat angajamentul, noi mergem la Guvern pentru că vrem să vorbim cu dna prim ministru Viorica Dăncilă. În consecință, ne vom deplasa acolo. Mai multe detalii le vom discuta la Guvern. Noi ne vom deplasa acolo. Dacă veți veni acolo, ne va face plăcere să discutăm”, a spus primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, conform stiripesurse.ro.

„Este regretabil că un Guvern care își asumă în fața primarilor că până la ora 12 vor primi un punct de vedere, iar astăzi la ora 12 Guvernul nu poate să transmită un punct de vedere, ne confirmă faptul că este adevărat ce am spus noi. Bugetul de stat trebuia să se închidă. Presiunea noastră face ca dânșii să-și recalculeze cifrele și se confirmă că se dorește să se ia din banii cetățenilor pentru a se realiza bugetul de stat. Facem apel la primarii din România să ne coordonăm activitatea, pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraș și pentru fiecare cetățean din această țară”, a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Primarii se plâng că în proiectul de buget pe 2019, doar 50% din impozitul pe venit este direcționat către autoritățile locale, faţă de 60% cât a fost convenit în toamnă.

 

 

Te-ar putea interesa și: