Primărie cu ghinion. Condamnat pentru că și-a plătit avocatul din bani publici

Primărie cu ghinion. Condamnat pentru că și-a plătit avocatul din bani publici

Primarul unei comune din județul Iași a fost judecat și condamnat de Curtea de Apel Iași, pentru că și-a plătit avocatul personal din banii primăriei. Fostul edil al comunei Balş, Constantin Apostol, a încasat o condamnare de trei ani cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai ocupa funcția de primar pentru o perioadă de 10 ani într-un dosar de delapidare

Apostol a fost primar în Balş între 2004 - 2012, perioadă în care împo­triva sa au fost formulate mai multe plângeri penale. Instanța a stabilit că între anii 2011-2012, el ar fi încheiat mai multe contracte de asistență juridică și reprezentare, în cause civile și penale, cu avocatul . Alexandru, din cadrul Baroului Iaşi, pe care le-a plătit cu 8.000 de lei, din banii Primăriei.

Culmea este că într-unul dintre procesele în care a fost reprezentat de avocatul plătit din bani publici, Constantin Apostol a și fost condamnat la definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Dosarul avea ca obiect preluarea abuzivă a unor terenuri și refuzul de a le restitui pe altele unor cetățeni care aveau acest drep. Pe parcursul anchetei, primarul nu și-a recunoscut faptele spunând că ordinele de plată prin care a fost plătit avocatul nu au fost semnate de el. El a fost dat în vileag de expertizele grafologice efectuate de poliție.

Partea frumoasă este că succesorul său la primărie, cel care i-a făcut și plângerea penală, Constantin Cibotaru (PSD), a fost la rându-i condamnat definitiv pentru luare de mită, într-un alt dosar. El a cerut 15 mii de euro de la un investitor Italian care intenționa să deschisă un deposit de cereale și o fabrică de ulei.

Ne puteți urmări și pe Google News