Angajații Primăriei din Tulcea vor avea parte de un tratament deosebit în perioada următoare, după ce instituția și-a mutat activitatea într-un hotel. Documentele au fost mutate în doar două zile, iar pentru condițiile oferite, prețul nu este deloc mare.
Încă de cum intri în hotelul din Tulcea găsești indicatoare care te redirecționează către primărie. Din totalul de 50 de camere ale clădirii, 35 dintre ele aparțin acum primăriei, acolo unde funcționarii vin zi de zi la muncă.
Cât plătește primăria lunar pentru chirie
Deși atmosfera este una mult mai plăcută decât la primărie, funcționarii au declarat că nu se simt chiar ca în vacanță, pentru că în fiecare zi apare câte ceva de rezolvat. Hotelul nu este unul oarecare, ci de trei stele. Fiecare „birou” are propria baie, geamuri mari, iar din unele camere se poate ieși pe terasă.
Noua primărie dispune și de câteva săli de conferințe. Cu toate că documentele de la primărie nu au avut unde să încapă în hotel, prețul a fost unul de nerefuzat.
„N-avem încotro. Trebuie să ne descurcăm, uitaţi, cu rafturi, cu birouri, cu rafturile pe hol, aţi văzut că sunt şi o grămadă de rafturi pe hol”, a spus Nicolae Bibu, city managerul municipiului Tulcea.
Acesta a mai adăugat că au apelat la un hotel deoarece în Tulcea nu există clădiri de birouri. „Nu există clădiri de birouri la Tulcea, şi-n condiţiile astea varianta următoare au fost hotelurile. Noi suntem 98 de persoane, plătim 11 lei pe zi de coleg. Statul român plăteşte 50 de lei pe zi de ucrainean”, a mai adăugat Nicolae Bibu.
Nu a fost nevoie decât de două zile pentru a muta primăria la hotel. Pe chirie, primăria Tulcea plătește lunar 6.600 de euro.
Clădirea primăriei din Tulcea avea nevoie de reparații
Deși angajații primăriei se simt bine la hotel, pentru localnici noul sediu este „ciudat”. „Mi se pare destul de ciudat, atâta tot!”, a spus un localnic. „Cred că şi-ar dori salariaţii să rămână în continuare. E foarte frumos. Şi e-n regulă!”, a adăugat un altul.
Clădirea avea nevoie urgentă de reparații, având în vedere că nu a mai fost reabilitată de aproape un secol. Şi Consiliul Judeţean s-a mutat din clădirea închisă pentru lucrări, dar dă 10.000 de euro lunar pentru sediul temporar, potrivit observatornews.ro.