Hotelul în care turiștii pot dormi în două țări, în același timp. „Un simbol al conexiunii între lumi”

Hotelul în care turiștii pot dormi în două țări, în același timp. „Un simbol al conexiunii între lumi” Sursă Wikipedia

Turiștii interesați de hoteluri inedite pot să meargă în hotelul din Europa în care care pot dormi, în același timp, în două ţări. Granița invizibilă trece chiar prin baie și pat.

Hotelul se află la La Cure, un cătun cuibărit în vârful munților Jura, care separă Franța de Elveția. Aici, turiștii pot dormi în două țări, în același timp. El este chiar deasupra unei frontiere internaționale și este consecința neintenționată a Tratatului de la Dappes din 1862, prin care Franța și Elveția au convenit asupra unui schimb teritorial.

Turiștii trebuie să știe că jumătate din hotel se află în Franța, iar cealaltă jumătate în Elveția, iar granița internațională separă restaurantul și câteva dintre camere. Mai mult, granița invizibilă trece chiar prin baie și pat.

Călătorii au parte și de alte lucruri inedite în acest hote. „Oglinzile și ferestrele sunt menite să fie nu doar un element decorativ, ci și un simbol al conexiunii între lumi și realități adiacente”, spune Alexandre Peyron, managerul hotelului. O reproducere a celebrului tablou „Jucătorii de cărți” al lui Paul Cézanne se află în restaurant, atârnând chiar în locul unde trece granița.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un singur hotel, dar mai multe probleme

Scena care înfățișează doi bărbați jucând cărți are legătură cu un incident care a avut loc la hotel în anii 1920, spune Peyron: „un ofițer de vamă elvețian a amendat un grup de clienți pe care i-a surprins jucând cărți. Infracțiunea?” Problema a fost că ei au folosit un set de cărți de fabricație franceză în partea elvețiană a hotelului fără să fi plătit în prealabil taxele vamale.

Mai mult, hotelul are două numere de telefon, unul pentru fiecare țară, iar camerele sunt dotate cu două tipuri de prize de curent electric, deoarece Franța și Elveția folosesc standarde diferite. Impozitele sunt plătite către ambele țări.

Managerul hotelului a mai povestit că s-a confruntat cu mari probleme în pandemie pentru că a fost nevoit să respecte restricțiile din ambele țări. Cele mai stricte măsuri au fost în Franța, iar jumătate de hotel a trebuit să rămână în carantină, potrivit CNN.