Primăria Sibiu vrea să cumpere Fabrica de Cultură: Să rămână un spațiu în care să triumfe frumosul, bucuria, creația”

Primăria Sibiu vrea să cumpere Fabrica de Cultură: Să rămână un spațiu în care să triumfe frumosul, bucuria, creația” Sursa:wikimapia

Primăria Sibiu vrea să cumpere clădirea Fabricii de Cultură. Vânzarea se va face în urma unei licitații. Constantin Chiriac, directorul TNRS, a declarat că își dorește ca acel spațiu să devină un loc în care tânăra generație să aibă un car de proiecte și de întâlniri.

Primăria Sibiu vrea să cumpere clădirea Fabricii de Cultură, iar aceasta să devină scenă permanentă pentru actorii de la Teatrul Național Radu Stanca (TNRS).  „Sperăm din toată inima să se concretizeze cât mai repede aducerea Fabricii de Cultură la ea acasă.

Să o cumpere Primăria și să poată să rămână un spațiu în care să triumfe frumosul, bucuria, creația. Sperăm ca în 2024 să putem să redeschidem Fabrica de Cultură. Ne dorim ca acel spațiu să devină un loc în care tânăra generație să aibă un car de proiecte și de întâlniri”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Urmează licitația

Consiliul Local și-a manifestat dorința de a achiziționa Fabrica de Cultură, iar Primăria trebuie să găsească acum fondurile necesare. Directorul TNRS crede licitația va avea loc în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu cred că se va face până la final de an, pentru că pierdem banii din PNRR, pierdem banii europeni, banii de la POR, de la fondurile norvegiene, elvețiene. Vrem să reabilităm tot spațiul acela, pe câteva proiecte, în așa fel încât să putem să avem energie, fără a o mai cumpăra”, a mai declarat Constantin Chiriac.

Reprezentanții companiei Construcții SA vor să vândă clădirea de 6.776 de mp și terenul de 2,7 de hectare cu 4,3 milioane de euro.

În luna august, directorul general al Construcții SA, Adrian Homan, care a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al societății, spunea că nu a fost înștiințat oficial de către Primăria Sibiu asupra intenției de achiziție.

„N-avem nicio adresă din partea administrației locale. Am citit și noi despre hotărârea adoptată. Dar aceste bunuri nu vor putea fi vândute direct, ci în cadrul unei licitații“, a declarat Adrian Homan.

Omul a afaceri a mai declarat că asupra lui ar exercitate presiuni să vândă bunurile sub prețul pieței, potrivit turnulsfatului.ro.