Evenimentul Zilei > Politica > Primăria Constanţa ieftineşte gigacaloria cu „pomana electorală” de la Victor Ponta
Primăria Constanţa ieftineşte gigacaloria cu „pomana electorală” de la Victor Ponta

Primăria Constanţa ieftineşte gigacaloria cu „pomana electorală” de la Victor Ponta

Consilierii locali constănţeni au aprobat astăzi, în unanimitate, scăderea tarifului gigacaloriei de la 358 de lei la 310 lei în urma alocării de către guvern a sumei de 19 milioane de lei, de la bugetul de stat.

Decizia guvernului de a subvenţiona căldura tuturor abonaţilor RADET Constanţa nu ar avea legătură, potrivit primarului Radu Mazăre, cu alegerile prezidenţiale ci “are legătură cu faptul că am pierdut cele 20% din acţiunile portului şi cu faptul că nu s-a putut ţine de cuvânt în ceea ce priveşte cele 13% în plus, promise”. Guvernul ar fi fost astfel de acord să aloce suma de 19 milioane de lei “drept compensare financiară, pentru această iarnă, în locul sumelor de care am fi beneficiat în urma acţiunilor pe care le deţineam la port”.

“Am agreat cu premierul să luăm 33% din port”

Pentru anul viitor, parlamentarii PSD de Constanţa vor avea sarcina să repună pe tapet legea prin care portul va fi cedat primăriei Constanţa, urmând să fie aprobată de Victor Ponta. “Parlamentarii noştri au sarcina să modifice beneficiarul acţiunilor portului, primăria Constanţa în locul Consiliului Local Municipal, şi să modifice procentajul de la 20% la 33%, aşa cum am agreat cu premierul. Dacă va trece această lege, aşa cum eu sper şi cum avem asigurări, atunci Constanţa va beneficia înapoi de banii ei. Ba chiar şi de surplus, şi vom putea acorda această diminuare a preţului gigacaloriei inclusiv în anii următori” a explicat Radu Mazăre la finalul şedinţei Consiliului Local.

Anunţ important de la RADET Constanţa

Imediat după şedinţa Consiliului Local Municipal, RADET Constanţa a transmis un comunicat oficial în care precizează că noul preţ de facturare a energiei termice către populaţie se datorează “primirii unor fonduri substanţiale de la guvern, destinate în acest scop”. Constănţenii care primeau deja ajutoare la căldură sunt cei mai privilegiaţi. “Masa electorală” a primarului primeşte vestea bună, prin acelaşi comunicat. “Peste această subvenţie aferentă consumului de energie termică, se mai acordă suplimentar, ajutoare pentru încălzirea familiilor nevoiaşe, în funcţie de tranşa de venit net mediu pe membri de familie, pe baza cererii depusă la Primărie”.   

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: