Editura Evenimentul si Capital

Primăria Capitalei vrea să cumpere un tomograf de un milion de euro

Cu un astfel de aparat ar urma să fie dotat Spitalul „Sf. Maria“ din Capitală FOTO: LIBERTATEA
Autor: | | 0 Comentarii | 217 Vizualizari

66 de proiecte așteaptă să fi e supuse la vot în ședința de astăzi de la Primăria Generală. Suplimentări de buget, parcări subterane, piste pentru bicicliști și înfi ințarea mai multor direcții. Sunt doar câteva dintre propunerile afl ate pe ordinea de zi

O zi importantă pentru București. Într-o singură ședință, consilierii generali trebuie să ia act de toate cele 66 de proiecte trecute pe ordinea de zi. Printre acestea se numără construcția unei parcări subterane la Piața Constituției, cu o capacitate de 1.000 de locuri, atât pentru mașini, cât și pentru motociclete. Durata proiectului este de 30 de luni de la data demarării lucrărilor, iar valoarea investiției se ridică la 205.920.000 lei.

Înființarea unei societăți care va construi locuințe

Primăria Capitalei dorește înființarea unei societăți comerciale, având ca obiect principal de activitate construirea de locuițe în vederea vânzării și închirierii, apartamente cu destinație de locuințe sociale, de necesitate, locuințe pentru tineri căsătoriți, cu vârsta fiecăruia de până la 35 de ani. În ședința de astăzi, se află și un proiect de hotărâre privind modificări în bugetul propriu al Municipiului București pe anul 2016, în vederea demarării Programul de investiții necesare pentru dotarea unităților sanitare din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cu echipamente și aparatură medicală. Spitalul „Sf. Maria“ are nevoie de un computer tomograf (CT), iar suma trecută în proiect, în dreptul acestui aparat medical, se ridică la 4,5 milioane de lei, aproximativ un milion de euro. Anul trecut, Spitalul de Urgență Sibiu a fost dotat cu un astfel de aparat, de ultimă generație, în valoare de 420.000 de euro. Noul CT dispune de tehnologii avansate, care permit reducerea doze lor de radiații necesare examinării pacienților.

42 de artere pentru biciclete

Un alt proiect dezbătut astăzi va fi suplimentarea numărului de posturi pentru personalul artistic și tehnic la unele instituții publice de spectacol, Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Opera Comică pentru Copii și Teatrul Țăndărică. Bucureștenii care obișnuiesc să se plimbe cu bicicletele pentru a face mișcare sau cei care le folosesc pentru a se deplasa la serviciu ar putea avea 42 de artere în Capitală, dacă proiectul de astăzi supus votului va fi aprobat de consilierii generali.

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI