Conform proiectului, aproximativ 20% din bugetul adoptat, în jur de 1,9 miliarde de lei este alocat cheltuielilor de personal, iar alte 1,9 miliarde lei vor fi cheltuiți e bunuri şi servicii. Potrivit primarului general, Gabriela Firea, peste 500 de milioane de euro au fost alocați fluidizării traficului, peste 200 milioane de euro pentru servicii publice (termoficare, iluminat, apă, canal), iar 100 milioane de euro pentru sănătate. Alți 100 milioane de euro vor merge la capitolul protecţiei sociale.

Înainte de adoptarea proiectului, Gabriela Firea nu s-a putut abține să nu-și înțepe adversarii politici din PNL, declarând că la Primăria condusă de ea este democrație pentru că se dezbate bugetul, în vreme ce Guvernul liberal și-a asumat răspunderea în Parlament.

„Mare diferenţă între doi lideri politici”, a adăugat ea.

Reprezentanții USR au refuzat să-și dea votul atrăgând atenția că acest buget nu este ancorat în realitate, veniturile fiind supraestimate și că nu ține cont de experiențele din anii trecuți.

„Principala problemă a acestui buget este că nu e ancorat în realitatea bugetară a Capitalei, nu ţine cont de experienţa anilor anteriori. (…) Există o mare supraestimare a veniturilor, asta ne va face să sacrificăm investiţiile”, a spus consilierul local Alexandru Gâdiuţă.

Nici liberalii nu au fost de acord cu sumele și au arătat că veniturile propuse sunt prea mari, raportat la ceea ce s-a colectat anul trecut. Cu toate acestea, bugetul general a fost votat inclusiv de doi liberali, Alexandru-Hazem Kansou şi Cristian Olteanu, în ciuda directivei primite de la partid. Fostul consilier general PNL Ciprian Ciucu a precizat că cei doi nu sunt „pe blat” cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Îi ştim, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deţinut în trecut puterea în PNL Bucureşti, sunt cei înclinaţi spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistenţă juridică acestei acţiuni. (…) Ei sunt doar rămăşiţe de care vom scăpa zilele acestea, pentru că avem suficiente motive statutare (nu au respectat deciziile Biroului Politic. (…) Aşa că nu vă înfierbântaţi şi nu generalizaţi că PNL e pe blat cu Firea, nu suntem, este vorba de doi trădători, doi blatişti, două rămăşiţe şi zilele acestea separăm grâul de neghină”, a scris Ciucu.