PRIMA REACŢIE a IRINEI RADU, după ce POSTUL PUBLIC PIERDE TAXA TV. ŞEFA TVR spune ce se va întâmpla cu instituţia

PRIMA REACŢIE a IRINEI RADU, după ce POSTUL PUBLIC PIERDE TAXA TV. ŞEFA TVR spune ce se va întâmpla cu instituţia

Reacțiile împotriva eliminării Taxei Radio-TV au curs de la început, dar astăzi s-a votat, în unanimitate, eliminarea taxei. Iată însă care sunt semnele de întrebare

Reacțiile împotriva eliminării Taxei Radio-TV au curs și, fără precedent, actualii și foștii șefi ai TVR și ai radioului public au cerut menținerea taxei spunând că desfiinţarea ei este un pericol la adresa independenței și a democrației. Cu toate acestea, astăzi, deputații au votat în unanimitate renunțarea la taxă deși Comisia de buget finanțe ajunsese de acord ieri că taxa radio TV trebuie menținută.

"Televiziunea Română a luat act de decizia de astăzi a Camerei Deputaţilor de a elimina taxa TV, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Aşa cum am precizat în comunicările precedente, din punctul de vedere al TVR, prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa. Indiferent care va fi sursa de finanţare, Televiziunea Română va servi în continuare interesul telespectatorilor, asemenea celorlalte instituţii media publice din Europa", se arată î comunicatul emis de televiziunea publică.

Din punctul de vedere al TVR, devine prioritară clarificarea statutului instituţiei, deoarece posibila schimbare a sursei de finanţare nu trebuie să afecteze statutul juridic pe de o parte, şi nici cel de instituţie de presă independentă editorial, pe de altă parte.

„În orice condiţii de finanţare, îmi exprim hotărârea de a continua procesul început, de eficientizare şi reorganizare a instituţiei, conform primei etape de strategie, aprobată de Consiliul de Administraţie”, a declarat Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR. „Televiziunea Română trebuie să revină între primele televiziuni cele mai urmărite, trebuie să poată să transmită campionate europene şi mondiale, trebuie să organizeze şi să transmită concursul Eurovision, dar toate acestea nu depind doar de deciziile noastre interne. Ce putem face, având în vedere că suntem televiziunea din Europa cu cea mai mică finanţare şi cele mai mari şi diverse probleme, este să fim flexibili şi să luăm cele mai bune decizii, în conjuncturile cărora trebuie să le facem faţă”, a mai subliniat PDG al TVR într-un comunicat.

Reamintim că TVR are statut de instituţie publică şi emite pe şase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD (High Definition), TVR Internaţional şi TVR Moldova, dedicat publicului de peste Prut.