Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima reacție a Mirelei Lavric, după ce a fost prinsă DOPATĂ. „Și eu sunt șocată de această veste”
Prima reacție a Mirelei Lavric, după ce a fost prinsă DOPATĂ. „Și eu sunt șocată de această veste”

Prima reacție a Mirelei Lavric, după ce a fost prinsă DOPATĂ. „Și eu sunt șocată de această veste”

Mirela Lavric, atleta prinsă dopată cu meldonium, a explicat că a utilizat această substanță atât timp cât a știut că nu se află pe lista celor interzise.

Mirela Lavric a declarat că a fost șocată atunci când a aflat că a fost depistată pozitiv. Atleta a recunoscut că a folosit meldonium, dar a precizat că făcut-o doar până în luna decembrie a anului trecut.

„Sunt o sportivă de nivel înalt, am concurat foarte mulți ani la nivel înalt, am făcut performanță de atâția ani. Am făcut zeci de controale doping, pe plan internațional, național, mereu a fost totul în regulă, am concurat curat, am făcut un sport curat. Cum știți, cu acest medicament e o problemă pe plan mondial, l-am folosit, dar l-am folosit până în decembrie 2015. Și eu sunt șocată de această veste. Deocamdată încă se fac teste să vadă la cât timp iese din organism, nu se știe nimic. Mi-a fost prescris după mai multe probleme, sinuzita mea cronică, probleme cardiace și l-am folosit la prescripția medicului. Este un șoc, sunt foarte, foarte suparată, încerc să-mi adun puterile, să merg mai departe. A fost un medicament permis până în decembrie, l-am folosit din cauza problemelor pe care le-am avut. Sigur fac apel, nu cred ca e corect ce se întâmplă, acest medicament a fost permis, l-am folosit cât timp a fost permis. Este o lovitura prea puternica, prea dureroasă pentru mine, nu pot să mă gândesc mai departe”, a spus atleta pentru Dolce Sport.