Conform cotidianului Bună Ziua Iaşi, cunoscuta artistă a fost transferată de la Terapie Intensivă într-un salon, iar mai departe urmează recuperarea neuromotorie.

Maria Macsim Nicoară nu-şi va reveni complet foarte uşor, dar după o lună în care medicii nu-i dădeau mari șanse, este o minune că trecut de perioada critică.

Conform sursei citate, ea respiră singură, iar medicii spun că ce a fost mai greu a trecut şi că nu mai este în pericol de moarte.

„Chiar dacă, la început, avea șanse minime de supraviețuire, se pare că Dumnezeu o iubește!

Urmează o perioadă dificilă de recuperare neuromotorie, dar totul pare că se îndreaptă spre bine și spre aflarea adevărului.

Toată lumea speră că artista va putea la un moment dat să povestească ce s-a întâmplat când a căzut pe scări.

Mai precis, familia, apropiații și prietenii ei așteaptă să se facă bine pentru a putea clarifica dacă a fost vorba despre un accident sau dacă soțul ei, Codrin Nicoară, a fost implicat”, arată bzi.ro.

„În acest moment, riscul vital nu mai există, însă pacienta se află într-o stare neuro-vegetativă.

Respiră singură, însă partea dreaptă este paralizată. Va rămâne la Spitalul de Neurochirurgie pentru o perioadă.

Mai apoi, ea va fi transferată la un spital de recuperare. De regulă, pacienții noștri sunt trimiși la Spitalul de Recuperare Iași.

Dar respectăm dorința familiei, în cazul în care se solicită transferul la o altă clinică de recuperare.

Totuși, va fi vorba despre o recuperare dificilă. Pacienta trebuie să ia totul de la zero! Trebuie să învețe să meargă, să vorbească…

După șase luni putem discuta despre o intervenție chirurgicală de cranioplastie. Până atunci, ea trebuie să se recupereze!”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, cu privire la mezzosoprana Maria Macsim Nicoară.

Anchetatorii ieşeni fac verificări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru tentativă de omor în cazul mezzosopranei.