Evenimentul Zilei > Politica > Prima reacție a contracadidatului liberal a lui Neculai Onțanu, după încătușarea primarului
Prima reacție a contracadidatului liberal a lui Neculai Onțanu, după încătușarea primarului

Prima reacție a contracadidatului liberal a lui Neculai Onțanu, după încătușarea primarului

La scurt timp de la reținerea primarului sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu, contra-candidatul său la alegerile din iunie, liberalul Dan Cristian Popescu, a avut o intervenție telefonică în emisiunea Lilianei Ruse de la Romania TV.

Popescu crede că primarul Onțanu și administrația sa ”prizează corupție”, în timp ce reprezentantul PSD în platou, Adrian Dobre, tranșează problema scoaterii din cursă a candidatului cel mai puternic.

Liliana Ruse: Domnule Popescu, dumneavoastră aţi tot vorbit de-a lungul timpului despre afacerile ilegale pe care le-ar fi făcut domnul Onţanu. Acum pare că s-a rezolvat competiţia la primărie.
Dan Cristian Popescu: Bună seara! Da, eu spun acest lucru de foarte mult timp şi am ridicat suspiciuni asupra modului în care este condusă primăria sectorului 2. Am spus aceste lucruri deschis, direct şi iată că pare să se confirme. Nu pot să fac afirmaţii, DNA-ul îşi face treaba şi dacă se vor proba în instanţă înseamnă că domnul Onţanu este şi vinovat. Eu eram pregătit şi pregăteam o campanie pentru a-l învinge pe domnul Onţanu, aşa cum am fost pregătit şi în 2012, dar nu a fost să fie să candidez. Aş fi vrut să candidez cu dânsul pentru a-l învinge şi a pune capăt acestei administraţii de 16 ani a primăriei sectorului 2, o administraţie pe care eu o caracterizez ca prizând populismul, corupţia. Au fost de-a lungul timpului foarte multe acţiuni prin care alegătorii au fost cumpăraţi. Mă refer la tot felul de concerte, de mici, sarmale.
Liliana Ruse: E o chestiune punctuală, pentru că DNA-ul nu l-a săltat pentru întreaga activitate.
Dan Cristian Popescu: Eu vă spun de ce l-am criticat eu. Eu am vorbit de foarte multe ori şi despre retrocedările ciudate din sectorul 2. Sunt acele deja celebre retrocedări în favoarea domnului Stelian Gheorghe, cu care domnul Onţanu a şi mers cu un avion privat, în 2010, la Milano, însoţit de mai mulţi oameni din cadrul primăriei. Sunt foarte multe lucruri publice şi toată lumea din sectorul 2 se întreba când se uita cineva asupra lor.
Liliana Ruse: Este aici reprezentantul PSD. Domnule Dobre, de ce l-aţi mai pus pe domnul Onţanu candidat? Domnul Popescu se întreba când vine DNA să facă ordine acolo.
Adrian Dobre: Doamna Ruse, noi poate am avut o scăpare, dar nu ne-am prins să-l întrebăm pe domnul Popescu să punem un candidat cu acordul dânsului la sectorul 2. Sigur, în momentul în care s-au desemnat candidaţii domnul Onţanu nu avea nici un fel de problemă. Înţeleg că viaţa domnului Popescu se schimbă în bine acum, după arestarea domnului Onţanu, pentru că domnul Onţanu reprezenta pentru dânsul un contracandidat extrem de puternic şi pe alegerile din primul tur avea prima şansă la primăria sectorului 2. Dacă nu l-aş cunoaşte pe domnul Popescu, aş spune că chiar jubilează de bucurie. Oricum, văd foarte bine că se referă la spectacole. Eu abia aştept să văd dacă domnul Popescu în campania electorală va mai folosi tot felul de mese rotunde de spectacole şi alte chestiuni.