Fostul ministru PNL al Transporturilor, deputatul Relu Fenechiu, a plâns ca un copil în prima noapte petrecută în arestul Poliţiei Iaşi. Politicianul a fost cazat într- o cameră de trei paturi, alături de fratele său, Lucian, şi asociatul său, Bogdan Damian.
Lacrimi
Cum a ajuns în celulă, el şi-a luat fratele în braţe şi a izbucnit în plâns. Toţi trei trebuie să execute cinci ani de închisoare pentru corupţie. În aceeaşi zi în care Fenechiu a intrat în arest, poliţiştii au mai dus şi doi ieşeni daţi în urmărire naţională, trei hoţi, dar şi un criminal, respectiv bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi. Cei şase au nimerit, însă, în alte camere de detenţie, iar şefii din Poliţie susţin că nicio persoană nu a avut parte de tratament preferenţial. "Vă asigur că în arest nu avem camere de lux. Relu Fenechiu este ţinut în condiţiile în care sunt ţinute toate persoanele din arest. Noi am luat toate măsurile pentru a asigura drepturile şi libertăţile unei persoane condamnate", a declarat chestorul Ioan Scripniciuc, chestorul IPJ Iaşi.
La intrarea în camera de detenţie, cei trei au primit lenjerie curată de pat, respectiv cearşaf şi faţă de pernă, dar şi produse de igienă, precum săpun şi hârtie igienică.
Lingura şi castronul
De asemenea, cu toate că Fenechiu a refuzat să primească masa de seară, a primit o lingură şi un castron. Acestea îi vor fi de folos în cele câteva zile pe care le va petrece în arestul Poliţiei, până la transferul lui la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Ieri dimineaţă, persoanele din arest au primit la micul dejun ceai fierbinte, biscuiţi de vanilie şi gem.
De asemenea, fiecare are dreptul ca, lunar, să primească de la familie 10 kilograme de alimente şi şase litri de apă minerală sau băuturi răcoritoare. Fostul ministru va primi trei mese calde pe zi, potrivit regulamentului. De asemenea, acesta a primit deja o cartelă telefonică, cu ajutorul căreia poate da două telefoane pe zi, unul către avocatul său, în caz de nevoie, şi unul familiei. Cei doi fraţi Fenechiu sunt păziţi de 27 de poliţişti, care lucrează în ture. "Nu ne-a ridicat probleme, s-a comportat normal pentru o persoană în situaţia lui", au transmis angajaţii arestului.