Evenimentul Zilei > Social > PREVIZIUNILE unui preot apreciat în România: „Peste 20 de ani țara noastră va fi tot fără autostrăzi, tot cu politicieni corupţi”
PREVIZIUNILE unui preot apreciat în România: „Peste 20 de ani țara noastră va fi  tot fără autostrăzi, tot cu politicieni corupţi”

PREVIZIUNILE unui preot apreciat în România: „Peste 20 de ani țara noastră va fi tot fără autostrăzi, tot cu politicieni corupţi”

În opinia preotului Constantin Necula, România peste două decenii va avea în continuare tineri „frumoși și inimoși”, însă tot nu va avea autostrăzi, iar politicienii vor fi tot corupți.

Întrebat de tinerii prezenți sâmbătă la un eveniment la Facultatea de Teologie din Sibiu cum vede România peste 20 de ani, preotul Necula a răspuns: „Tot fără autostrăzi, tot cu politicieni corupți. (…) Nu suntem în stare să schimbăm decât din o sută în o sută de ani. În schimb, România cealaltă, pe care o văd foarte bine, va avea tot tineri inimoși. (…) Vreau să aveți încredere că 20 de ani nu semnifică nimic. Pentru o istorie, 20 de ani sunt cât o stație de autobuz”, citat de Agerpres.

El le-a vorbit tinerilor despre importanța bisericii, a ortodoxiei, cât și despre Sfinții ardeleni și cei întemnițați pentru rezistența creștină.

În cadrul acestui eveniment, preotul Necula a discutat cu tinerii despre Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox, care va avea loc în septembrie 2018, la Sibiu, și la care sunt așteptați 2.500 de participanți.