Previziuni pesimiste pentru noul an. „Lumea interlopă și-a dat mâna cu gulerele albe”

Sursa foto: Arhiva EVZ

Lumea interlopă și-a dat mâna cu gulerele albe, susține Tudorel Butoi, psihologul criminalist. Acesta a mai punctat că interlopii vor avea legături mult mai strânse cu lumea politică.

Duminică, la Antena 3, psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat că în anul 2021, în România, interlopii vor ajunge să aibă legături mult mai strânse cu lumea politică.

„Perspectiva mea pentru 2021 este aceea de a induce un tablou sumbru și pesimist. Deoarece nu văd instrumentele juridice, procedural penale. Procurorul trebuie să revină în ceea ce înseamnă suveranitatea pe temeinicia și aplicarea legii”, a declarat psihologul Tudorel Butoi pentru Antena 3.

„Noi avem o grămadă de atribuții ale procurorului pe care trebuie să i le aprobe judecătorul. Rămâne până la urmă procurorul o veriga care obstrucționează celeritatea actului.

Păi dacă tu ești acolo, ai facultatea de drept terminată, ai vechime în materia aceasta, ce-ti trebuie ție judecătorul? Cu judecătorul ne întâlnim altă dată, când trebuie să judece”.

”Lumea interlopă și-a dat mâna cu gulerele albe”

„În ceea ce înseamnă criminalitatea violentă, profesionistă, de care trebuie să ținem cont (...) lumea interlopă și-a dat mâna cu gulerele albe. Adică s-au înfrățit cu interlopii din zona industrială, economică, multinațională, și mai ales cu zona politică.

Dacă nu, chiar, în politică au intrat infractori de genul acesta, cu un pedigree destul de sumbru. Deci în momentul în care s-a creat legătura aceasta, instrumentul juridic va fi birocratic și se va înțepeni”.

Polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri, dezvăluiri incredibile

În vara anului trecut, într-un demers fără precedent, polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri au transmis un comunicat de presă în care dezvăluie cine sabotează activităţile de cercetare îndreptate împotriva clanurilor interlope din Bucureşti.

„Noi, polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale dorim să ne manifestăm nemulțumirea față de numeroasele atacuri și denigrări care ne-au fost aduse în ultimul timp în presă.

Suntem un serviciu relativ nou (înființat în anul 2013) și funcționăm cu mai puțin de 40 de polițiști care trebuie să se ocupe de toată problematica infracțională de la nivelul Bucureștiului în ceea ce privește așa-zisele clanuri.

Am fost și încercăm să fim o echipă de profesioniști care nu are alt scop decât acela de a face curățenie în București și a asigura ceva mai multă siguranță cetățeanului.

Am încercat până în prezent să nu ne asumăm meritele acțiunilor noastre pentru a pune într-o lumină favorabilă întreaga Poliție a Capitalei și toți colegii noștri de la toate structurile.

Cu toate acestea vă asigurăm că pe parcursul anilor am avut și avem rezultate deosebite care au fost evidențiate de sutele de persoane față de care s-au luat măsuri preventive și de milioanele de euro care au fost indisponibilizate pentru acoperirea prejudiciilor”, se arata în comunicatul remis de divizia specială anticlanuri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti.