Previziunea care NELINIȘTEȘTE românii. Prețul pe care România îl PLĂTEȘTE pentru DECIZIILE guvernamentale

Previziunea care NELINIȘTEȘTE românii. Prețul pe care România îl PLĂTEȘTE pentru DECIZIILE guvernamentale

Camera de Comerț Americană în România a atenționat o dereglare accelerată a calității politicilor publice și a guvernanței în România, amintind de OUG ce impun amenz de până la 4% din cifra de afaceri a operatorilor economici.

Previziune vine în contexul proiectului de ordonanță de urgență inițiat de ANPC privind impunerea amenzilor de până la 4% din cifra de afaceri a operatorilor economici sau presiuni asupra unor instituții independente precum Consiliul Concurenței sau a declarațiilor privind Banca Națională a României.

„Ne confruntăm cu modificări concomitente, prin ordonanţe de urgenţă a legislaţiei în multiple sectoare strategice pentru economie, într-un ritm nejustificat de alert care nu permite parcurgerea tuturor paşilor necesari pentru a asigura predictibiltatea, transparenţa şi evaluarea impactului economic şi societal al măsurilor adoptate.

O astfel de abordare a transformat Programul Naţional de Reformă într-un document desuet în stabilirea priorităţilor de reformă la nivel naţional iar rezultatele proiectelor cu Banca Mondială care vizau restructurarea mecanismelor de implementare a reformelor în cadrul funcţiei centrale a guvernului este dat uitării.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce mediul de afaceri solicită abrogarea Ordonanţei 114/2018, Guvernul anunţă noi proiecte legislative cu implicaţii pe scară largă în economie, adâncind nesiguranţa şi riscul ca România să fie vulnerabilă într-un context economic global, regional şi naţional caracterizat de tensiuni şi un ciclu economic ajuns la maturitate”, arată institutul, conform Mediafax.

AmCham România a atras atenția și asupra imaginii de țară și a credibilității în rândul investitorilor, spunând că România plătește un preț prea mare pentru aceste minusuri.

Camera de Comerț Americană în România este reprezentanta a peste 430 de companii americane, multinaționale și românești.