Previziune vine în contexul proiectului de ordonanță de urgență inițiat de ANPC privind impunerea amenzilor de până la 4% din cifra de afaceri a operatorilor economici sau presiuni asupra unor instituții independente precum Consiliul Concurenței sau a declarațiilor privind Banca Națională a României.

„Ne confruntăm cu modificări concomitente, prin ordonanţe de urgenţă a legislaţiei în multiple sectoare strategice pentru economie, într-un ritm nejustificat de alert care nu permite parcurgerea tuturor paşilor necesari pentru a asigura predictibiltatea, transparenţa şi evaluarea impactului economic şi societal al măsurilor adoptate.

O astfel de abordare a transformat Programul Naţional de Reformă într-un document desuet în stabilirea priorităţilor de reformă la nivel naţional iar rezultatele proiectelor cu Banca Mondială care vizau restructurarea mecanismelor de implementare a reformelor în cadrul funcţiei centrale a guvernului este dat uitării.

În timp ce mediul de afaceri solicită abrogarea Ordonanţei 114/2018, Guvernul anunţă noi proiecte legislative cu implicaţii pe scară largă în economie, adâncind nesiguranţa şi riscul ca România să fie vulnerabilă într-un context economic global, regional şi naţional caracterizat de tensiuni şi un ciclu economic ajuns la maturitate”, arată institutul, conform Mediafax.

AmCham România a atras atenția și asupra imaginii de țară și a credibilității în rândul investitorilor, spunând că România plătește un preț prea mare pentru aceste minusuri.

Camera de Comerț Americană în România este reprezentanta a peste 430 de companii americane, multinaționale și românești.

Te-ar putea interesa și: