Prețurile la benzină și motorină au explodat. Anul viitor vor crește și mai mult

Prețurile la benzină și motorină au explodat. Anul viitor vor crește și mai multStație peco. Sursa foto: Arhiva EVZ

Preţurile la benzină și motorină au explodat. În ultima lună, benzina şi motorina s-au scumpit chiar şi cu 40 de bani pe litru. Schimbarea adusă Codului Fiscal, prin care este introdus un impozit suplimentar de 5% din cifra de afaceri pentru companiile de petrol şi gaze, îi va afecta foarte mult pe șoferi.

Preţurile la benzină și motorină au explodat

Astăzi, benzina a ajuns până la 7,20 lei pe litru, în timp ce motorina a ajuns la 7,19 lei pe litru. Prețurile variază de la o stație peco la alta, însă peste tot sunt peste 7 lei pe litru. Dacă vorbim despre un plin pentru o mașină cu un rezervor cu o capacitate de 50l, un șofer plătește pentru un plin de benzină 360 lei, față de 340 lei, cât plătea pe 1 octombrie. Prețul pentru un plin de motorină a crescut cu 15 lei.

carburanți

Carburanți. Sursa foto: pixabay.com

Prețurile la benzină și motorină vor crește și anul viitor

Prețurile carburanților au crescut considerabil de două ori în ianuarie și în iulie, atunci când au fost majorate accizele. Analiștii financiari au anunțat că prețul la benzină și motorină va crește și anul viitor. Asta după ce recent a fost adoptată o modificare a codului fiscal care impune un impozit suplimentar pentru companiile de petrol și gaze. Este vorba de o taxă de 0,5% din cifra de afaceri pentru acestea.

Combustibil

Combustibil. Sursa foto: Arhiva EVZ

Impozit suplimentar de 0,5%

Toate companiile de petrol, gaze și carburanți din România vor plăti de anul viitor un impozit suplimentar de 0,5% din cifra de afaceri. Până acum doar cele cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro efectuând această plată.

Cei trei deputați care au inițiat proiectul, Ţuţuianu Marius-Horia, Crîstici Ognean și Nacov Gheorghe, au declarat că modificarea era necesară.”Prin măsurile propuse se urmărește crearea unui cadru unitar echilibrat pentru toți jucătorii de pe piața de petrol și gaze ce activează pe piața românească, printr-un comportament fiscal care să se dezvolte într-un mediu concurențial real și care să nu permită existența unor standarde duble între aceiași jucători ce activează pe aceeași piață”, au explicat inițiatorii.

Ne puteți urmări și pe Google News