O autosesizare deosebit de gravă a fost depusă de către Narcisa Iorga la CNA împotriva Antenei 3. «Sinteza zilei» a depășit orice limită admisibilă unui program de televiziune: a determinat un om să se sinucidă”, a scris Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

În documentul pe care Iorga l-a înaintat președintelui Consiliului Național al Audiovizualului solicită analizarea de urgență a emisiunii din 27 mai, în care Mihai Gâdea a realizat un interviu cu Adrian Zglobiu, cel care l-a scuipat pe Traian Băsescu. Iorga acuză că discursul directorului Antenei 3 l-a instigat la suicid pe Adrian Zglobiu.

Constănțeanul, a doua oară în direct la „Sinteza zilei”, a fost întrebat: „Domnule Zglobiu, din momentul în care ați fost amenințat de organele statului, de cei din serviciile secrete, de cei de la protecție și pază, cum ne-ați spus dumneavoastră, sau de deținuții din închisoare, că veți fi aruncat în închisoare la Poarta Albă și acolo veți fi violat, v-au trecut prin minte gânduri de sinucidere sau ceva de felul acesta?”. A doua zi dimineață, Zglobiu a încercat să se omoare când polițiștii au venit să-l ridice pentru a-l duce la un control psihiatric, conform rezoluției procurorilor.

Demersului pornit de Narcisa Iorga i se alătură un alt membru CNA, Valentin Jucan. Acesta a trimis o scrisoare deschisă în care spune că „este o crimă ce face Antena3, cu licență de la CNA! Față de acest subiect, împreună cu un coleg din Consiliu, am sesizat președintele instituției. Cu siguranță, majoritatea va trece cu vederea și acest capitol rușinos”.

56 de reclamații la CNA

Consiliul National al Audiovizualului va analiza în ședința de astăzi cele 56 de reclamații pe care le-a primit pentru emisiunea „Sinteza zilei” din 19 mai, în care lotul național de gimnastică feminină a României a fost prezent alături de candidații PSD la europarlamentare. Referitor la acest subiect, și unul dintre membrii CNA, Valentin Jucan, s-a autosesizat. Jucan a atras atenția că momentul cu premierul, candidații și gimnastele, din emisiunea lui Gâdea, a fost difuzat fără să fie marcat conform reglementărilor în vigoare. În emisiunea din 19 mai, alături de lotul național au participat la discuții și candidații Corina Crețu, Ioan Mircea Pascu și Ecaterina Andronescu.

Te-ar putea interesa și: