Evenimentul Zilei > International > Președintele ucrainean a prezentat un proiect de lege privind acordarea unui statut special zonelor rebele
Președintele ucrainean a prezentat un proiect de lege privind acordarea unui statut special zonelor rebele

Președintele ucrainean a prezentat un proiect de lege privind acordarea unui statut special zonelor rebele

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a prezentat un proiect de lege privind acordarea unui statut special raioanelor, oraşelor şi satelor din zonele rebele din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Potrivit punctului 4 al Acordului de la Minsk, Parlamentul ucrainean trebuia să adopte până la 14 martie o legislaţie privind autoguvernarea care să fie acceptabilă pentru republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

Liderii republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk, Aleksandr Zaharchenko şi Igor Plotniţki, le-au cerut cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Francois Hollande să exercite presiuni asupra Kievului pentru punerea în aplicare a Acordului de la Minsk în condițiile în care autoritățule de la Kiev întârzie adoptarea acestei legislații.

În prezent, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare este singurul organism din Ucraina care susţine propunerea privind acordarea unui statut special raioanelor, oraşelor şi satelor din zonele rebele, scrie Mediafax.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.