Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință CSAT. Care sunt principalele teme de discuție

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință CSAT. Care sunt principalele teme de discuție Sursa: Facebook/ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a decis să convoace o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), ce va avea loc la Palatul Cotroceni marți, de la ora 14:00.

Conform unui comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială încă din 11 octombrie, ședința CSAT va avea pe ordinea de zi discuții referitor la contextul regional de securitate, dar și modalități de îmbunătăţire a rezilienţei în domeniul energetic al României, prin dezvoltarea unor noi capacități de producție.

Ședință CSAT convocată la Palatul Cotroceni

Mai mult, va mai fi discutat și un raport referitor la mijloacele ce vor fi utilizate de țara noastră pentru a putea fi pus în practică un set de sancţiuni. Acesta a fost elaborat la nivel internaţional între octombrie 2021 - septembrie 2022, urmând a fi analizate şi măsuri legate de modernizarea Armatei țării.

În plus, ședința CSAT va avea în prim-plan inclusiv analizarea unor tematici actuale, specifice domeniului securităţii naţionale, conform Știri pe Surse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Bogdan Aurescu, după opt luni de la invazia rusă în Ucraina

Pe 24 octombrie s-au împlinit opt luni de la invazia nejustificată și neprovocată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, declanșată la 24 februarie 2022. Actuala criză a determinat un răspuns ferm și multidimensional al României în sprijinul Ucrainei și al cetățenilor ucraineni, cuprinzând eforturi de natură politico-diplomatică, economică, financiară, umanitară și sectorială. Aceste aspecte au fost detaliate într-un editorial semnat de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

„Opt luni de diplomație de război pentru securitatea României. Opt luni de sprijin al României pentru Ucraina și poporul ucrainean – Mai mult decât un moment de cotitură: opt luni de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Războiul brutal de la granițele noastre, care a provocat și continuă să provoace imensă suferință poporului ucrainean – prin pierderile de vieți omenești, prin atrocitățile și crimele de agresiune, de război, de genocid și împotriva umanității săvârșite de forțele ruse, precum și prin uriașele pagube materiale și distrugeri, s-a dovedit a fi mai mult decât un moment de cotitură pentru întreaga lume.

La opt luni de la declanșarea sa, pe 24 februarie 2022, avem, din păcate, certitudinea că această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată, îndreptată împotriva Ucrainei, a modificat fundamental natura și mizele luptei noastre duse la nivel global pentru susținerea democrației, a ordinii internaționale bazate pe reguli și a valorilor care sunt baza societăților noastre democratice și a comunității internaționale. Și în care credem cu tărie”, a transmis ministrul Bogdan Aurescu.