Evenimentul Zilei > International > Președintele Joe Biden revine în forţă. A ieșit, în sfârșit, negativ la COVID-19
Președintele Joe Biden revine în forţă. A ieșit, în sfârșit, negativ la COVID-19

Președintele Joe Biden revine în forţă. A ieșit, în sfârșit, negativ la COVID-19

Președintele Joe Biden a fost testat negativ sâmbătă şi duminică pentru COVID-19, după ce a suferit o infecție în urma tratamentului său cu antiviralul Paxlovid. Medicul lui Biden, Kevin O'Connor, a spus că „Președintele continuă să se simtă foarte bine”.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a fost testat negativ pentru COVID-19 duminică a doua zi consecutiv şi îşi va putea relua angajamentele şi deplasările, a anunţat duminică medicul Casei Albe.

Președintele părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului şi a avut în urma acestuia mai multe teste negative, astfel că pe 27 iulie a ieşit din izolare.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o recădere, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid.

Biden a fost testat inițial pozitiv pentru virus pe 21 iulie

După două teste negative, și-a încheiat izolarea săptămâna trecută, înainte de a testa din nou pozitiv sâmbătă. Apoi a fost testat pozitiv timp de șapte zile la rând.

Președintele a urmat un curs de cinci zile de Paxlovid. Un studiu recent a constatat că revenirea COVID-19 se poate întâmpla și la persoanele care nu au luat Paxlovid. Cercetarea, care nu a fost revizuită de colegi, a constatat că 27% dintre participanții la studiu netratați au raportat o revenire a simptomelor COVID-19 în aproximativ o lună de la testarea pozitivă.

Biden nu are în programul său evenimente de weekend, dar el și prima doamnă Jill Biden sunt programați să călătorească luni în Kentucky, după inundațiile din zonă.

„Având în vedere pozitivitatea lui de recădere pe care am raportat-o ​​sâmbăta trecută, am continuat monitorizarea zilnică. În această dimineață, testarea sa la antigen SARS-CoV-2 a fost negativă”, a scris O’Connor într-o scrisoare furnizată de Casa Albă.

Președintele SUA este vaccinat complet

„Dorind cât mai mare precauție, președintele își va continua măsurile stricte de izolare în așteptarea unui al doilea test negativ, așa cum a fost descris anterior”, a declarat medicul lui Biden, Kevin O’Connor.

Reamintim că Joe Biden, care este complet vaccinat, a fost testat pentru prima dată pozitiv pentru Covid pe 21 iulie în timpul unui test de rutină și a fost tratat cu antiviral Paxlovid. Președintele a fost testat negativ de câteva zile la rând înainte de a fi din nou testat pozitiv sâmbăta trecută, în ceea ce O’Connor a descris drept un caz de „recuperare”, informează nbcnews.com.