Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Iohannis, prima schimbare în fruntea Armatei
Președintele Iohannis, prima schimbare în fruntea Armatei

Președintele Iohannis, prima schimbare în fruntea Armatei

Armata începe anul 2015 cu un nou șef al Statului Major General al Armatei. La 1 ianuarie 2015, generalul Ștefan Dănilă predă ștafeta conducerii Statului Major al Armatei, generalului Nicolae- Ionel Ciucă. Schimbarea intervine ca urmare a încetării mandatului generalului Dănilă și după ce, ieri, președintele țării, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în această funcție a generalului locotenent Nicolae-Ionel Ciucă. Aceasta este prima schimbare la vârful Armatei, operată de președintele nou ales al românilor.

 Fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, generalul Nicolae Ciucă a fost în ultimele două luni locțiitor al șefului Statului Major General. La 1 decembrie 2014 a fost avansat în gradul de general-locotenent.

La cei 48 de ani pe care urmează să-i împlinească în luna februarie, generalul Ciucă este un adevărat profesionist.

Scorpion Roșu

Are 20 de distincții și decorații, dintre care amintim „Medalia Na țiunilor Unite”. Între anii 2001 și 2004, el a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), și Antica Babilonia, Irak (2004). În anul 2001 a participat la exercițiul multinațional „Dinamyc Response” în Bosnia și Herțegovina, iar în anul 2003, la exercițiul ISAF. Generalul Nicolae Ciucă a comandat celebrul Batalion „Scorpionii Roșii”, unitate apreciată de americani ca fiind surprinzător de adaptabilă imprevizibilului din teatrul de război.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: