„Pentru că  s-a tot vehiculat în spațiul public și am primit întrebări în zona media. Am văzut  și sesizarea domnului Dragnea de a veni la Comisia de control al SRI. Sigur va fi invitat la Comisie. În prima ședință vom discuta acest aspect”, a declarat Manda, la Parlament.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Florian Coldea şi George Maior vor fi audiaţi în perioada următoare în cadrul comisiei SRI. Anunţul a fost făcut de către preşedintele comisiei.

„Sunt patru persoane despre care am spus public că intenţionăm să le invităm şi probabil la data următoare va fi comunicarea.

Am spus-o la sfârşitul sesiunii trecute. Era vorba de domnul Maior, domnul Coldea, domnul Băsescu şi domnul Tăriceanu. Intenţionăm să-i invităm la comisie pe toţi în măsura în care doresc şi pot, în funcţie de programul comisiei şi programul dumnealor.

De altfel, cred că în fiecare dintre cei patru şi-ar dori să lămurească aspecte care îi vizează sau la care s-a făcut referire pentru că până la urmă comisia va trebui să aibă o concluzie şi este foarte important şi foarte bine, inclusiv pentru domniile lor să existe acest punct de vedere.", a declarat Claudiu Manda la Parlament.

Mai mult, Manda a susţinut că va discuta chiar mâine cu George Maior pentru a stabili detaliile viitoarei audieri.

Un alt aspect adus în atenție de Manda a fost primirea de către comisia SRI a unei scrisori de la doamna Pippidi.

„Primul este legat de scrisoarea deschisă pe care am primit-o din partea doamnei Pippidi la comisia SRI. Vreau să spun că am primit această scrisoare și că în prima ședință vom discuta. Rămâne să vedem ce vom face la comisie. Dacă este de competența noastră sau nu. ”